Страници
▼
15 август 2009 г.
Кашкавалено руло
Преди няколко години направих първия си опит с кашкавалено руло, тъй като много ми харесва идеята - меко сирене, твърдо сирене.....Рецептите, които намирах все бяха да се потапя кашкавала във вряла вода, което мен ме притесняваше поради факта, че не мога да пипам много горещо. И тогава реших, че мога да използвам микровълновата фурна. Е, не се получи от първия път перфектното руло, затова пък много пъти хапвахме такива кашкавалени "мини-рулца".
За едно руло, от което излизат 10-12 филии:
около 600 гр. кашкавал
и плънка от:
ок. 150 гр. краве сирене
ок. 300-350 г шунка или варено-пушено филе - нарязани на слайсове (ленти)
3 с. л. майонеза и 1 с.л. горчица (или общо 4 лъжици майонеза)
2 твърдо сварени яйца
2-3 мариновани/кисели краставици
1 морков - сварен, или маринован
1 скилидка чесън
Приготвяне:
* В купа се натрошава сиренето; прибавя се майонезата, горчицата, нарязаните на ситно морков и краставички, настърганите яйца, пасираната скилидка чесън. Обърква се.
* Кашкавалът се поставя в найлонов плик и потапя във вряща вода за около десетина минути да омекне. НО По-лесно е да се постави в микровълнова фурна; на слаба мощност за десетина минути, като се проверява на всяка минута и омекналата част от кашкавала се отрязва и поставя в друг найлонов плик.
* Омесва се, както е в плика - докато стане гладък и няма балончета с въздух в него.
* Разстила се върху алуминиево или стреч фолио, или хартия за печене и с точилка оформя на правоъгълен лист с дебелина около един пръст. Работи се много бързо, докато кашкавала е топъл, мек и податлив за работа.
* Върху готовия лист кашкавал се нареждат лентите шунка/филе.
* Върху тях се разпределя плънката (в двата края на листа да остане по 2-3 см. без плънка, за да не излиза при завиването) , заравнява се и се завива се на стегнато руло както е с хартията/ фолиото. Ако в краищата плънката се е показа прибира се в рулото.
* Прибира се в хладилник да стегне за около 2-3 часа.
Приготвила съм ти скромна награда на адрес http://receptimam.blogspot.com/
ОтговорИзтриване