Страници
▼
8 ноември 2009 г.
Брускети с ароматна лимонова паста и риба
За лимоновата паста:1 лимон, почистен изцяло от семките и кората, до последната бяла люспа
7-8 ск. чесън
100гр масло
1 връзка копър
30-40 мл зехтин
пармезан
сол на вкус
гарнирани по желание, това са моите:пушено филе от сьомга
маринована херинга
домат
маслини без костилка
каперси
щипка черен и щипка бял пипер
Приготвяне:* Копърът и лимона се нарязват се едри парчета и заедно с чесъна, разтопеното масло и зехтина се пасират до получаването на хомогенна смес.
* Пастата може да се съхранява в хладилник, ако е повече.
* Намазват се с дебел пласт приготвените филии или формички хляб и поставят под грил да се запекат.
* След 1-2 мин /леко да се зачервят/ се изваждат и поръсват с пармезана.
* Връщат се и запичат още 20-30 сек.
* Може да се намажат сухари с готова паста, без да се запичат, тъй като тя е достатъчно ароматна и пакантна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар