Страници

7 ноември 2009 г.

Брускети със сирене и магданоз

Брускети на италиански - Bruschetta.
На български - препечени филии, намазани със зехтин или масло и подправки.
Варианти за намазване - по вкус и по желание; за плънка - по желание и по вкус

Предлагам Ви два вида, които много се харесват у нас.

Необходими са ни:
Хляб, нарязан на формички по желание, на мен ми харесват триъгълните.

Паста за намазване:
една връзка магданоз
5-6 ск. чесън
1 пак крема сирене /125гр/
50 гр. масло
1 с.л. горчица
1 с.л. майонеза

Приготвяне:
Всички продукти се пасират и прибират в кутия в хладилник.
Количеството е около 200гр.

Намазват се приготвените филии с пастата и запичат за 1-2 мин. на грил.
Поставя се "гарнитурата" - тя е по желание:
може топла - колбас, наденица, кашкавал, пак се запичат и гарнират с любим зеленчук;
може студена -колбас, наденица, още сирена, парчета домат или краставица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар