Страници

2 януари 2010 г.

Лучени кръгчета




Обожавам ги. Когато ходя по заведения, си ги поръчвам. Ама някъде отказват да ги правят Angry . Има и полуфабрикат, замразени, продават в Метро, но те пък почти не ухаят на лук 

Правя и в къщи. Ивичките лук са тънки, та голямо цапане с тази паста Патафри пада. Да му се отяде на човек. Затова от петък ги замислих по-мързеливи. И съм доволна от резултата .

Продукти за 2 порции:

2 големи глави лук
1 малка връзка магданоз
1 к л сол /на вкус/
2 белтъка /или 1 яйце ХL/
6 равни с.л. брашно
олио за пържене /маслена баня/

Приготвяне:
* Лукът се почиства, нарязва на 4 и поставя в купа заедно с магданоза, солта и белтъците.
* Пасира се /или с блендер/ до хомогенна смес.
* Прибавя се брашното и разбърква с лъжица.

* С помощта на такъв уред , показан ни от sladka hapka за казанлъшки понички се шприцоват в съда с олиото и пържат до порозовяване от двете страни.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят /не поемат почти никаква мазнина/

***Ако нямате този уред, стават и с шприц с кръгъл накрайник, колкото една или две стотинки, просто не са кръгчета, но пък са достатъчно вкусни.
***Лукът вътре не е хрупкав, а поне за мен и не толкова натъртващ на лук innocent
***Може да се сложат други сухи подправки, но миризмата на лук и магданоз според мен е напълно достатъчна wink1

Опитайте drinks

Няма коментари:

Публикуване на коментар