Страници

16 февруари 2010 г.

"Моркови" от риба

Страхотни  smile1   

Преди няколко дни гледах по ТВ Фиеста  едно предаване - Странстващия готвач.  Винаги има по някоя добра идея и обичам да го гледам, ама да се не знае и късния час  Sad  Там видях идея за морковите, но беше със сьомга, а аз преди седмица нали се озовах с килограм розова херинга .....
Нужни са само хляб, някакъв млечен пастет или сметана с подправки и риба. 


Ето и как се правят:
Необходими: 
филии черен хляб
розова херинга - маринована  в зехтин 
Млечно-чесновия пастет ползвах аз, че ми е любим 
няколко стръка копър  за листата

Приготвяне: 
Рибата се изважда от зехтина или олиото и оставя на абсорбираща хартия да се отцеди добре.
Прави се млечния пастет, горе по рецептата, или смесва някакво сирене, сметана и подправки на вкус - основно копър да има и чесън smile1
Изрязват се корите на хляба /по възможност тостерен/ , ако са по-твърди или жилави.
Всяка филия се намазва с млечния пастет и отгоре поставя рибата така, че да покрие цялата повърхност на филията. 
Всяка се реже на 4 триъгълника, както е с рибата и пастета.
После на всеки триъгълник се клъцват двете ъгълчета в широката част, така, че да се получи лек овал там, като на морков.
Стръкче копър - подбират се по-кичести - вмъкнват се в средата на широката част на така оформения морком  между рибата   и млечния пастет,  за да може да се застъпе добре и остане там.

Подредени и завити със свежо  фолио могат да издържат поне 6-7 часа преди да бъдат сервирани.





3 коментара:

  1. Ти съвсем се забрави с това казване... ама-ха :)
    Идеята е оригинална, харесва ми. Ще я имам предвид :)

    ОтговорИзтриване
  2. У вас, зайците интересни сандвичи ядат :) :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ето, готово, на работа бях :)

    И е много вкусно, освен, че е интересно, ще се радвам, да ти хареса :)

    ОтговорИзтриване