19 октомври 2009 г.

Млечно чеснов пастет



Обичам чесънаnyam под всякакви форми - за гризкане, счукан, пасиран, в краен случай на прах. С ръка на сърцето - ако можеше, бих хапвала и сутрин, и вечерwink1За млечно-чеснов пастет отдавна пишат момичетата във форума, че бил стра*отен, че само в Била го имало..... Да, ама не. Колко му е - прилагаш метода "проба/грешка" и до третия път успяваш. Та така - купих си днес по обяд. Ама тя една кутийка - ню-ню. И тъй като вечеря ще имаме за още два дни, реших да приложа горния метод. Успеха - на втория опитthumbup

По темата:

300гр. извара
200гр. сирене Дунавия /оригинално ако може/
2 с.л. майонеза
1 малка заквасена сметана /200гр. мисля е/
4-5 скилидки чесън /или повечко/

щипка червен пипер, може и лют.

Изварата, скилидките чесън и майнозата се поставят в купа и пасират.
Прибавя се сиренето и отново пасира до получаването на хомогенна смес.
В готовата смес се прибавят сметаната и червения пипер, разбърква добре и поставя в хладилник за 20-30 мин. да стегне.

Подходящ пастет за намазване на препечени филийки, меса, зеленчуци ......... или кой както му харесва smile1Добър апетит!

2 коментара:

  1. Пепи,
    Благодаря,
    за тази чудесна рецепта.
    Много ни хареса.
    Упешна и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ви хареса, Диди!
    Хубава седмица и на теб :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...