28 октомври 2009 г.
Бонбони "Пияни вишни"
Продукти:
бисквити - около 200гр
ядки - орех, лешник, бадем - ок. 500 гр
стафиди - ок.50гр
блат или бишкоти - ок.200гр ако няма - повече бисквити)
сушени вишни, череши или от вишновка; захаросани или коктейлни череши - ок.200гр
пудра захар -7-8 с л
какао 6-7 с л
мед - 4 с л ,
масло - 125гр. (1 пак.)
ликьор около 100мл, или плодов сок или прясно мляко
черен или бял шоколад - по желание
смлени ядки за овалване, какао или пудра захар
Приготвяне:
* Отделят се от ядките половината за овалване ( по желание)
* Бисквитите, блата и ядките се мелят на блендер (или в машинка) ситно
* Стафидите се нарязват.
* Прибавят се всички сухи продукти без вишните и се объркват.
* Добавя се меда
* Ликьора и сока се загряват (поотделно)
* Първо се изсипва ликьора и обърква и започва да се прибавя от сока, докато се поемат всички сухи частици.
* Трябва да стане твърдо и да не лепне по ръцете.
* Прибира се за половин час в хладилник.
* През това време се накисват в ликьор сушените вишни/череши (правя го в мв-та)
* Взема се по топче от сместа, като в средата се поставя по вишна и се овалва.
* Пак се поставят за 15-на мин. в хладилник
* Разтопява се шоколада и всяко топче се потапя в него
* Изважда се на фолио да изстине, или овалва топчето в отделените смлени ядки.
***Аз обикновено правя голяма доза от сместа и прибирам в хладилник. След това вадя и правя по около 25-30 топчета
Продуктите са съвсем ориентировъчни, обикновено оглеждам какви бисквити, ядки има останали и от там преценям другите продукти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изкусителка,
ОтговорИзтриванеизглеждат неустоимо...
Обичам тези бонбони!
Поздрав и да ви е сладко, Диана
ооооооо, срам голям. След месец виждам поздрава ти, Диди.
ОтговорИзтриванеБлагодаря със закъснение,
Хубава седмица на теб и до скоро :)
Zdraveite,kakvi biskviti izpolzvate?
ОтговорИзтриванеобикновени, каквито имам. Най-често са на Житен дар - или обикновени, или с масло-то.
Изтриване