Умопомрачително вкусни и никак не са трудни за правене. А аз направих повечко, прибрах в хладилника и след 3 дни пак изпекох.
За една порция е напълно достатъчно едно бутче, пълнежът не е малко.
Продуктите са за 10 броя, като първите 5 изпекох веднага, останалите завих, защипах с клечки и прибрах в кутия в хладилника. След 3 дни овалях в трохите и изпекох. Хубавото на рецептата е, че може да се импровизира с пълнежа, а хрупкавата коричка отгоре си е не само хрупкава, а и ароматна. Може и да се изпържат, но тогава няма да са толкова "здравословни", както печените.
10 пилешки горни бутчета (едрички са, признавам)
200 г гъби
250-300 г шунка, от онази, за която вече писах - Пражка шунка (или варено-пушено филе)
250-300г кашкавал
10-на кисели краставички
100-150 мл зехтин или олио
една връзка магданоз
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. корнфлейкс
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. мащерка
сол - на вкус
Приготвяне:
* Бутчетата се обезкостяват, обезкожават
* Поставят се между два листа свежо фолио (или в найлонов плик), начукват, където е дебело месото.
* Гъбите се почистват и варят 5 мин. (това обикновено го правя в микровълновата фурна)
* Кашкавалът, шунката, готовите гъби, половината магданоз и киселите краставици се нарязват на дребно.
* Корнфлейксът се начуква (между два листа хартия пак да кажа как го правя, с бутилка отгоре намачквам) и смесва с останалия магданоз - ситно накълцан, галетата, черния пипер и мащерката.
* Пържолите се разстилат на равна повърхност - дъска за рязане и в единия край поставя по една лъжица от всички нарязани продукти - кашкавал, краставички, магданоз, гъби и шунка.
* Завива се на стегнато руло и с клечки за зъби (или дървени шишчета) щипват краищата така, че да се получи добре затворено бутчето.
* Когато всички бутчета са готови, потапят се за малко в мазнината, отцеждат добре, след това овалват в сместа галета, корнфлейкс, магданоз и подправки.
* Нареждат се на хартия за печене и поставят в загрята фурна на средна скара.
* Изпичат се за около 30 мин. на 190*.
@@@ Предупреждение: Пият и бира, и вино
А и как изглеждат...С нетърпение очаквам рецептата!
ОтговорИзтриванеПрава си, Пепи, умопомрачително вкусни са и лесни за приготвяне! Както винаги, поднесени с много любов са при теб! Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеИршад, готово е :)
ОтговорИзтриванеЕва, много ти благодаря :)
Хубава вечер на вас!
Аз вече си ги хапнах ....
ОтговорИзтриванеИмаш награда при мен,Пепи!
Прегръдки!
Много благодаря за предупреждението.Без него нямаше да е същото.Страхотно си го обяснила нагледно Пепи.А изпълнението е повече от блестящо.Ха наздраве.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Краси :)
ОтговорИзтриванеХубави и дано да са слънчеви почивните дни!
Йоли, в никакъв случай не трябва да разваляш удоволствието от вкуса им без бира :) Не си такъв човек, но за всеки случай ;*)
ОтговорИзтриванеНаздраве да е!
Специални благодарности от името на мъжа ми! От всичките ми опити до момента да приготвя по най-разнообразни начини пилешки бутчета - това е първата рецепта, която одобри и унищожи :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Моля, Габи, много се радвам, че сте харесали бутчетата, така приготвени!
ОтговорИзтриванеСтрахотни! Понеже хич ме няма в обезкостяването ;) дали биха станали с филета вместо бутчета?
ОтговорИзтриванеЩе станат, но ще е по-сухо. Първо самото филе е по-сухо, второ са печени. Ако държиш да е от филе - топни ги в зехтин/олио и тогава постави да печеш, или "изпържи" под капак - така ще станат по-сочни.
ОтговорИзтриванеА пилешки пържоли от бут вече се продават готови - обезкостени :))
Супер! Не знаех, което означава, че трябва задължително да ги пробвам. Много благодаря! :)
ОтговорИзтриванеПревъзходни, сочни и приятно ароматни пълнени бутчета, това е резултатът от моя опит!Благодаря за идеята и точната рецепта.
ОтговорИзтриванеС какво друго може да се напълни бутчето?
ОтговорИзтриванеВ момента се пекат и 3 момчета се въртят около печката в очакване.
ОтговорИзтриванеА 4 вече е с бира в ръка.ЩЕ ги поднеса със сметана сос с топено сирене и кашкавал. Благодаря ти за идеята.
Да Ви е сладко и наздраве!
Изтриване