Много хард усещане, но пък предстоят два почивни дни
Продукти:
2 глави чесън
100-150 мл зехтин (олио)
сол на вкус
сока на половин лимон
Приготвяне:
* Чесънът се счуква много фино, заедно със солта. (може и с преса, но когато е счукан с дървеното чукало вкуса е много по-приятен :)
* Олиото се прибавя на тънка струя, при непрекъснато продължаване да се мачка с чукалото за чесъна.
* Когато поеме олиото се прибавя по малко и и от лимоновия сок, докато свърши при непрекъснато бъркане на пастата.
Готов го прибирам в стъклено бурканче, ако няма да използвам веднага заливам отгоре с тънък пласт зехтин. Много подходящ за салати, мариноване на меса за печене, да риба, за брускети, за добавка към маслинена паста......... И много удобно, че винаги може да има в хладилника
Пепчо, обичам тази паста :)
ОтговорИзтриванеИмам приятели, които я правят в още по-голямо количество и винаги е на масата !
Прегръдки и хубав уикенд!
Отдавна не съм правила ...май е време !
ОтговорИзтриванеСпокоен уикенд,Пепи! :))
Фен съм! Голям фен!!!!
ОтговорИзтриванеТова ми е много любимо,обаче го правя по-мързеливо,не толкова фино и без лимонов сок.Твоя вариант ми звучи много по-добре!
ОтговорИзтриванеПоздрави!:)
Благодаря, хубава нова седмица и на вас :)
ОтговорИзтриванеТова ми е страшно любимо. Имам вариация с мед и орехчета:)
ОтговорИзтриванеТази вариация с орехите я правя само по Коледа, иначе все не се сещам за нея :)
ОтговорИзтриванеТова ако се шибне в пасатора дали ще му се получи?
ОтговорИзтриванеполучава се. Макар и тип майонеза.
ИзтриванеИма разлика във вкуса обаче, не, че когато ми трябва спешно не го пасирам.
Не знам ако се шибне в пасатора дали ще се получи същото качество?
ОтговорИзтриванеНе, не се получава. Малко по-горе го писах :)
ИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеЧудя се дали ,ако стерилизирам бурканче с пастата за около 4-5 мин.няма да се промени вкуса й?
със сигурност ще се промени. Варения чесън има друг вкус, независимо, че за малко ще се свари.
ИзтриванеНай-хубав е, когато се приготви в момента. Ако ще е улеснение -обелете си предварително чесъна, дръжте в найлонов плик в хладилника (може да издържи 3-4 дни) и в момента счукайте.
Разбрах ,че ако няма да се използва веднага ,трябва да се "запечата"с дебел слой зехтин отгоре.Колко време може да издържи в хладилника така?
Изтриване3-4 дни най-много. иначе замирисва зловещо :)
ИзтриванеХаресва ми какви рецепти предлагате. Винаги когато не мога да измисля какво да приготвя за семейството си влизам тук. Поздавления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеРадвам се, че съм ти от полза :)