Веси, сърдечно ти благодаря за тази вкусна апетитка!
С люти чушки е, но не е отровно люта, защото след изпичането им се почиства семето и бялата жилка, която го държи - те са основно лютия вкус. Ако обичате люто - може да ги оставите. Веси слага и магданоз, но аз разбираемо, съм го пропуснала. Ако решите да опитате - слагайте магданоз Продуктите са за 1 буркан (1л.), в който отлежава 4-5 часа, преди хапването. И тъй като тази апетитка си я хапвам за 3-4 дни, пълня буркана още веднъж с краставици и чушлета и още по 1 ч.л. сол и захар. Втора употреба, така да се каже Ако пък имате люти червени чушки, положението в буркана става пъстро и много, много люто
Продукти:
2 краставици (~ 500г)
5-6 люти чушки
2 чушки Сиврия
връзка копър
2-3 стръка пресен чесън
2 равни ч.л. захар
1 равна ч.л. сол
1ч.ч. оцет
1/3 ч.ч. олио
Приготвяне:
* Чушките се изпичат/опукват на скара, котлон, или грил-тиган.
* Почистват се и нарязват на парчета - по ок.1см.
* Поставят се в купа, заедно с нарязаните на едри кубчета краставица - небелена.
* Прибавят се и ситно нарязаните чесън и копър, солта, захарта, оцета и олиото.
* Всичко се обърква много добре и прехвърля в буркана (или в кутия за съхраняването)
* Оставя се да отлежи няколко часа в хладилник.
Прекрасна разядка Пепи.Използваме люти чушки и тази разядка непременно ще я изпробваме у дома.А картофената яхния прекрасно и подхожда.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
с малко закъснение виждам коментара, Ели :) Наиситна е чудесна за яхнии, със зимните краставици, които продават се сещам от време на време да приготвя, да има за някоя топла яхния :)
Изтриване