Макар и студено, лятото си е лято и вече имаме зеленчуци от градините, вместо от съседните южни съседки. А след доматите, патладжаните са ми следващият любим зеленчук и не мога да пропусна да предложа нова рецепта с тях - един бърз пастет, или разядка, съвсем в категорията "Да намажем по всяко време" . Пастетът естествено може да се приготви и през зимата, ако сте си прибрали изпечени патладжани във фризера.
Продуктите са малко :)
2 бр изпечени патладжани ( средни - всеки по ок 300г)
1 кутия крема сирене (ок 200г)
3-4 лъжици олио
3-4 скилидки чесън
сол на вкус
а приготвянето е лесно :)
* Изпечените патладжани се намачкват фино (смлени в блендер стават като пихтия затова ги намачквам ) Малко по малко към тях се прибавя олиото.
* Прибавят се пасираните скилидки чесън и сиренето.
* Обърква се хубаво с лъжицата.
* Накрая се посолява на вкус - зависи колко солено е било сиренето крема :) За марките крема сирене харесвам (съвсем естествено) Филаделфия и след него това на Лидъл Споменавала съм едно друго на Лидъл, в правоъгълни кутии - качеството му е развалено, няма общо с предишния продукт.
Прекрасен пастет Пепи.Пасирам патладжаните с вилица и става вкусен пастет с орехи , чесън и магданоз.А твоят тук е с крема - сирене.Лятна вкусна разядка.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Щях да добавям ядки, но забравих. Йодът на орехите ми дразни географския език и ги избягвам, но и лешника забравих. А ядките биха били чудесно допълнение тук.
ИзтриванеПоздрави и на теб, Ели!
Много вкусна разядка, Пепчи. Тия кремчета за мазане на Лидл много хора ги харесват. Аз не помня дали съм пробвала от тях преди време.
ОтговорИзтриванеВземи от кръглите кутии , Даре и пробвай с тях. Крема сиренето в правоъгълните кутии го развалиха - прилича на топено сирене.
ИзтриванеПрекрасна рецепта!! Трябваше да я правя цяла седмица за семейство и приятели, без нужните пособия,тъй като бяхме на почивка. Благодаря!!
ОтговорИзтриванеЯ, това си е признание, че я харесват :)
ИзтриванеДа ви е сладко!
И тук си ме нацилила, по вкуса ми е това, не съм правила, но ще ми хареса.
ОтговорИзтриванеДавай, сега му е сезонът на патладжана :)
Изтриване