Честит празник на всички, носещи името на Св. Николай! Носете си името със здраве!
Ние след малко ще се почерпим, но показвам каква пита направих за празника :) Основното ще е от именика.
Тестото на питката е по рецептата за тази фокача Другото се вижда как е наредено :)
Следя с интерес блога Ви, а рецептите са много полезни за мен. Бих искала да попитам от какво са маковете. Предполагам, че са от червено цвекло. Освен магданоз какви други зелении са използвани и какво има в пестото за намазване? Страхотна красота за предстояшите празници!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ИзтриванеМачовете са от ленти обелен домат. Честито е от босилек, съвсем фино. Зелените листенца са магданоз и САЛВИЯ, но може да сложите други.
Благодаря зя бързия отговор.
ОтговорИзтриванеСтрахотна е питката ти, Пепи! Като картина с макове!
ОтговорИзтриванеблагодаря ти, Веси!
ИзтриванеПепи, много ми хареса украсата на питката!!
ОтговорИзтриванеВъпросът ми е, дали втората половина от тестота мога да съхраня в хладилника за близките дни?
Искам да направя украсената фокача за Ивановден.
Можеш, разбира се. Два дни спокойно може да си изтрае тестото в хладилника, а ако не искаш да правиш пак пита, може да направиш пърленка, или някакви охлювчета-пица, кифлички----
Изтриване