Страници

2 юли 2024 г.

Рулца със смокини и синьо сирене

 

      Рецепта за едни бързи  големи хапки - които могат да са и закуска, и предястие със своя сладко-солен вкус. Вече имаме от тези сочни плодове  и е грехота да ги правим само  сладко от смокини  с тях :) В първия вариант правих тези охлювчета с бутертесто, че имах останало, но този, с фините кори ми хареса повече, заради хрупкавостта. Могат да се приготвят по-рано и изпекат преди хапване. 

Продукти за 4бр. рулца:
4 бр. фини кори за баница
200г синьо сирене
400г смокини
50г пармезан/пекорино
100 г орехови ядки
12 ч.л. мед
20-30 мл прясно мляко

Приготвяне:
* Фурната се загрява на 220*
* Всеки лист кора се разстила на масата и накапва с по 2 лъжици от меда.
* На всяка кора се разпределят 1/4 от продуктите -  50 г от синьото сирене, 100г нарязани на едри кубчета смокини, 25 г едро  нарязани орехови ядки и щипка настърган пармезан.
* С двете длани кората се прибира към следата  на хармоника от двете дълги страни  и завива на охлюв.
 

* Намазва се с прясното мляко.
* Премества се върху хартия за печене в тава и пече за ок 10 мин - до зачервяване.
* Изваждат се, поръсват с по останалата една лъжичка мед и сервират веднага, защото са най-вкусни, докато са топли и с хрупкава коричка. .



Няма коментари:

Публикуване на коментар