Рецепта за едни бързи големи хапки - които могат да са и закуска, и предястие със своя сладко-солен вкус. Вече имаме от тези сочни плодове и е грехота да ги правим само сладко от смокини с тях В първия вариант правих тези охлювчета с бутертесто, че имах останало, но този, с фините кори ми хареса повече, заради хрупкавостта. Могат да се приготвят по-рано и изпекат преди хапване.
Продукти за 4бр. рулца: 4 бр. фини кори за баница 200г синьо сирене 400г смокини 50г пармезан/пекорино 100 г орехови ядки 12 ч.л. мед 20-30 мл прясно мляко
Приготвяне: * Фурната се загрява на 220* * Всеки лист кора се разстила на масата и накапва с по 2 лъжици от меда. * На всяка кора се разпределят 1/4 от продуктите - 50 г от синьото сирене, 100г нарязани на едри кубчета смокини, 25 г едро нарязани орехови ядки и щипка настърган пармезан. * С двете длани кората се прибира към следата на хармоника от двете дълги страни и завива на охлюв.
* Намазва се с прясното мляко. * Премества се върху хартия за печене в тава и пече за ок 10 мин - до зачервяване. * Изваждат се, поръсват с по останалата една лъжичка мед и сервират веднага, защото са най-вкусни, докато са топли и с хрупкава коричка. .
Няма коментари:
Публикуване на коментар