Рецепта за едни бързи големи хапки - които могат да са и закуска, и предястие със своя сладко-солен вкус. Вече имаме от тези сочни плодове и е грехота да ги правим само сладко от смокини с тях В първия вариант правих тези охлювчета с бутертесто, че имах останало, но този, с фините кори ми хареса повече, заради хрупкавостта. Могат да се приготвят по-рано и изпекат преди хапване. Продукти за 4бр. рулца:
4 бр. фини кори за баница
200г синьо сирене
400г смокини
50г пармезан/пекорино
100 г орехови ядки
12 ч.л. мед
20-30 мл прясно мляко
Приготвяне:
* Фурната се загрява на 220*
* Всеки лист кора се разстила на масата и накапва с по 2 лъжици от меда.
* На всяка кора се разпределят 1/4 от продуктите - 50 г от синьото сирене, 100г нарязани на едри кубчета смокини, 25 г едро нарязани орехови ядки и щипка настърган пармезан.
* С двете длани кората се прибира към следата на хармоника от двете дълги страни и завива на охлюв.
Няма коментари:
Публикуване на коментар