Страници

9 април 2011 г.

Лепкави свински ребра

но при нас - Лепкави свински гърди.



И тъй като съм решила известно време да ходя по гости, отивам първо  на Юлияnewsm51 която преди пет години ни приюти в един чудесен, кулинарен форум с група запалени ентусиасти като мен.

1 с. л. мед
1 с. л. горчица
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. сладък червен пипер
1/4 ч. л. олио
сол
смлян черен пипер
800-1000 г свински ребра

Приготвяне:

* Фурната се загрява на 200*.
* В купа се разбъркват медът, горчицата, кетчупът, соевият сос, пиперът и олиото.
* Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
* Всичко се разбърква добре.
* Свинските ребра се намазват с медената смес.
* Нареждат се в огнеупорна тава.
* Пекат  се 30-40 минути или до готовност.
 
Наздраве !

  

19 коментара:

  1. Ух, божествени са!!! Имам едни ребърца във фризера, сега знам как ще се размажа :)))

    Хубава съботна вечер, Пепи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, Пепи, голяма вкуснотия!А за снимките да не говорим!
    Тия ребра вече ще се правят:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Олеле, Пепи, много вкусно изглежда!
    Ама и каква снимка си им направила само!
    Ще се правят тези ребърца, ясно е вече.
    Хубава неделя и чудесна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. И да се повторя - невероятни са!!!
    Мъжът ми прави пиле с подобна марината... ама викам хайде да не пиша във фейс-а, че ще ме убие:))))

    ОтговорИзтриване
  5. Бени, аз също харесвам подобни крилца :) ама свинското си е свинско :)
    Благодаря, Лети, хубава и слънчева нова седмица и на теб!
    Маги, Траяна, признавам - такива са :§
    Ина, хапването също е трудна работа - малко мазало става.... Хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Умопомрачителни са, Пепи!
    Прегръдка с пожелания за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Мале,Пепи,направо запреглъщах!Страхотни са станали ребрата,вку-со-тия!Хляб не ми се връзва с тях,но виж бира...непременно!

    ОтговорИзтриване
  8. Пепи,
    знаеш, че не съм фен на месото, но не мога да не отбележа -
    прекрасно изпълнение и снимки!
    Поздрави и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  9. E убихте! Как можа да ми го причиниш:)))) Не си добро другарче! Сега се яде жито, пасат се марули и се хрупа зарзават. Какви са тези прекрасни лепкави ребърца, с които зикушаваш хората?!

    ОтговорИзтриване
  10. И маруля има де, ей там отзад е :)))
    Дианка, благодаря ти! Оценявам мнението ти двойно, имайки предвид времето на пости!
    Еликсирче, наздраве :)
    Благодаря, Еви! Слънчева и хубава да е и на теб!

    ОтговорИзтриване
  11. Толкова са лепкави,че като ти се залепят за устата и няма как да спреш да ядеш ,нали? :):):):):)

    ОтговорИзтриване
  12. Дали ще се получат свинските ребърца и в крок пот-а?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да. Само накрая може да ги сложиш във фурната да се запекат за малко

      Изтриване
    2. Благодаря ти, Пепи. Ние сме твои много верни фенове ;)

      Изтриване
  13. А малко водичка, сипва ли се в тавата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, без вода :) колкото е течността от соевия сос, кетчупа... Леко се залепват по тавата, но те са си лепкави - побутвате ги сметална лопатка и се отлепват. Може да ги направите на хартия за печене, няма да залепнат на тавата.
      извинявам се за закъснелия отговор, сега виждам въпроса.

      Изтриване