Прави се много бързо; аз си приготвих предварително двете купи - едната с плънката от ябълки, другата - с тестото, а го сложих да се пече малко, преди да стане време за десерт :))) Малка добавка - няколко ягодки при ябълките, сезон им е все пак :)
Гарниран с топка сладолед и още няколко плодчета за десерт - идеален завършек за една вечеря :)))
Благодаря ти, мила Йоли!
Продукти:
5-6 ябълки
Заливка:
сок и настъргана кора от половин лимон
4 с.л. захар
2 с.л. течно масло
1/2 ч.ч. вода
1 ванилия , канела по желание
2 с.л.брашно
Тесто:
2 с.л. меко масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
* Ябълките се обелват и нарязват на парченца.
* Поставят се в купа и разбъркват с всички продукти за заливката.
* Сипват се в малка тавичка с приблизителни размери 25/25 см, тънко намазана с масло.
* В купа се разбъркват маслото със захарта, прибавя се яйцето, а след това брашното, пресято с ванилията и бакпулвера. Бърка се кратко, колкото да се смесят.
* Тестото се сипва на неравномерни части върху ябълките - при печенето ще се разлее.
* Пече се в предварително загрята на 170* фурна за около 25-30 мин.
* Поднася се топъл, гарниран с топка сладолед, но моето предпочитание е заквасена сметана :)
Много лесен и вкусен десерт! Сочен отвътре и хрупкав отгоре.
Благодаря ти, мила Йоли!
Продукти:
5-6 ябълки
Заливка:
сок и настъргана кора от половин лимон
4 с.л. захар
2 с.л. течно масло
1/2 ч.ч. вода
1 ванилия , канела по желание
2 с.л.брашно
Тесто:
2 с.л. меко масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
* Ябълките се обелват и нарязват на парченца.
* Поставят се в купа и разбъркват с всички продукти за заливката.
* Сипват се в малка тавичка с приблизителни размери 25/25 см, тънко намазана с масло.
* В купа се разбъркват маслото със захарта, прибавя се яйцето, а след това брашното, пресято с ванилията и бакпулвера. Бърка се кратко, колкото да се смесят.
* Тестото се сипва на неравномерни части върху ябълките - при печенето ще се разлее.
* Пече се в предварително загрята на 170* фурна за около 25-30 мин.
* Поднася се топъл, гарниран с топка сладолед, но моето предпочитание е заквасена сметана :)
Много лесен и вкусен десерт! Сочен отвътре и хрупкав отгоре.
Скицо,скицо ... какво да направя като толкова те обичм? Мерси миличка. Стана ми изключително приятно!
ОтговорИзтриванеРазкош на квадрат и много хубаво допълнен със сладолед. Прегръдки, Пепи с пожелания за хубави почивни дни! :)
ОтговорИзтриванеПепи, крайно време е да си сложиш емотикони на коментарите :)
ОтговорИзтриванеНе ми се търси, иначе сега тук щеше да има голям облизващ се емотикон :)
Хубави празнични дни!
Ох, преглъщам по никое време! Пепи, изглежда страхотно! :)
ОтговорИзтриванеОтивам при Йоли за рецептата!
Хубави празници!
Пеп-чо, чудесен десерт си представила, а щом има и сладолед, значи е просто божествен!
ОтговорИзтриванеОтивам да разуча рецептата, докато още има ябълки.
Прекрасни празнични дни ти желая!
Ох, и аз преглъщам :))!! Фантастичен е Пепи - и все любими вкусове си съчетала!! Аз тия дни си мислех да комбинирам ябълки и ягодки в щрудел ;) ама не сколасах...
ОтговорИзтриване