Така че - нещо подобни, но по-бързи и наистина по-вкусни
много нефотогенични са, ей
Продукти:
~ 1 кг. дробчета (охладени)
150 мл бяло вино
сол и черен пипер
брашно
6-7 глави лук
~100мл червено вино + 50 мл. бяло вино
60 гр. масло (1/2 пакетче) и 1-2 с.л. олио
сол на вкус + 1 с.л. захар или мед, щипка риган
300 гр. кашкавал
Приготвяне:
* Дробчетата се почистват и срязват на две части
* Заливат се с вряла вода с 1 с.л. оцет и оставят да постоят 2-3 мин. Отцеждат се в гевгир, поставят се на няколко пласта абсорбираща хартия да се отцедят. След това се посоляват и поръсват с черен пипер; разбъркват се.
* На дъното на тавата за печене (преценете си така, че да се съберат на един ред) се налива виното.
* Всяко парче от дробчетата се овалва в брашно и нареждат плътно в тавата.
* Поставят се на средна скара, в предварително загрята на 200* фурна да се запекат, докато се изпари течността - около 20 мин.
- Приготвя се карамелизирания лук ( ползвах предварително готов, 1 бурканче от 500 гр. ):
* Лука се нарязва на полумесци, посолява се и претрива с ръка.
*
Слага се заедно с маслото и олиото в тиган или тенджера/касерола (с капак) на котлона, и
се задушава на слаб котлон, под капак, докато се изпари водата, която
си е пуснал лука при осоляването.
*
Когато остане на мазнина, малко по малко се прибавя се от червеното вино,
докато го поеме всичкото и остане пак на мазнина. Поръсват се захарта и
ригана и когато лука е вече карамелизиран - съвсем леко покафенял,
освободен от собствените си захари с помощта на вложената захар :)) се отстранява от котлона.
*
През това време дробчетата са запечени. Тавата се изважда от фурната. Готовия лук се разпределя върху дробчетата. Бялото вино се сипва в съда, в който се е задушавал лука, оставя се на топлия котлон за 2-3 мин. (каквото има останало в касеролата, да го обере ) и се прибавя в тавата.
* Поръсва се с настъргания кашкавал и връща във фурната, но намалена на 150* и пече до зачервяване на кашкавала.
Ле-ле, колко вкусно!
ОтговорИзтриванеМного обичам пилешки дробчета и ще си ги сготвя за мен.
А пък мъжете ако искат да ядат.
Пеп, страхотна вкусотия!!!!
ОтговорИзтриванеОбичам дробчета, но нещо все не ми харесват!
Сега вече си знам, както и са свинския дроб!
Поздрави и хубаво настроение!
Преглъщам, невероятни са, Пепи!
ОтговорИзтриванеС една биричка, ще ти кажа наздраве Пепи, за вкусотийката, която си приготвила!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Страшни дробчета, Пепи! Ще ги пробвам и така непременно! Обаче твоят карамелизиран лук у дома не стига до ястията:) Яде се директно:)
ОтговорИзтриванеЗвучи много вкусно, Пепи! Карамелизирани лукчета са много примамливи :) И аз правя подобни и знам как бързо свършва всичко с тях!
ОтговорИзтриванеEstupenda receta me gusta,cebolla caramelizada es una delicia,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеGünaydın, ellerinize sağlık. Ne kadar güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Искам, Искааам! Пеп-чо тук ме уцели много :) Това е едно от любимите ми неща, но почти никога не мога да си го направя като хората. Сега обаче въоръжена с твоята рецепта ще се пробвам пак :) Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеОбяда ще ми се види твърде далечен след тези снимки,Пепи!Как ще го дочакам не знам,страхотна вкусотия!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав,скъпа!
Аз ги приготвих тази вечер и резултата беше отличен. Препоръчвам горещо! Много съм доволна. Благодарности и поздрави, Пепи!
ОтговорИзтриванеАз ги приготвих тази вечер и резултата беше отличен. Много вкусно предложение! Запомням ги за последваща употреба. Поздрави и благодарности, Пепи!
ОтговорИзтриванеВкусотия без край си приготвила:)
ОтговорИзтриванеСамо остава да взема бира за вечерта :)
Хубав ден!
Пепи, тези дробчета особено ще ми харесат! Отлични са! И снимките естествено допринасят за слюноотделяне, въпреки ранния час за обяд :))
ОтговорИзтриванеИмам дробчетата, но за беля ми изпрегна снощи фурната, та ще почакам за дегустацията им, няма как! Благодаря за рецептата!
Прегръдки!
ееее, много лоша случка с фурната, Ирма! Дано скоро да ти оправят.
ОтговорИзтриванеДами, благодаря, че наминахте. Пратете по едни положителен заряда насам да разкарам гадната хрема :)
Ваня, много се радвам, че ти харесаха! Ако си купила Крок пот, можеш да ги направиш вътре, виж онези с гювечето. Лука така или иначе се приготвя предварително, а накрая слагаш въвфурната да се запече за кашкавала, ако трябва.
Траяна, прави си извод: Явно правиш малко количество. Слагай голямата тенджера :)
Много ме впечатли този карамелизиран лук!Пасва си идеално с дробчетата!
ОтговорИзтриванеИ аз обичам да си топвам, като поизпържа лук :), та все гледам да е в по-голямо количество, да остане за съответното ядене !
Примамливи снимки, не знам какво им намираш нефотогенично :)
Пепа, сърдечни поздрави!
Пеп, ще пробвам и твоя вариант! Обичам дробчета.
ОтговорИзтриванеИ как ще са нефотогенични - направо са си привлекателни, и още как.
Много вкусно предложение!И мене много ме впечатли този карамелизиран лук!Идеален е за дробчетата
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да споделите, ако ги направите, дали са Ви харесали.
ОтговорИзтриванеХубави светли празнични дни!
Страхотна рецепта!Следя вашите рецепти с удоволствие.
ОтговорИзтриванеАнтонио --Добрич.
Благодаря Ви, Антонио :)
ИзтриванеПоздрави!