Продукти:
3бр. пилешки гърди (по 1/2 пеперуда на порция)
3-4 лъжици брашно
сол и черен пипер
~30 г масло
~30 мл зехтин
3 големи скилидки чесън
~1 кг (чери) домати
4 с.л. балсамов оцет
1 с.л. мед (това от мен :) не може домати без подсладител)
сол на вкусщипка бял риган
4 парчета по 70-80г моцарела (или друго подобно топящо се сирене)
5-6 листа босилек
Приготвяне:
* Пилешките гърди се посоляват и подправят с черния пипер.
* Овалват се в брашното и изтупват от излишното.
* В широк тиган/тенджера с капак се загрява зехтинът с половината от маслото и двете грубо счукани скилидки чесън.
* Поставят се гърдите и запържват от двете страни по около 2 мин - до почти златисто :) заедно с чесъна. Ако той започне да потъмнява се изважда.
* Месото се изважда в чиния. Останалите скилидки чесън се обират и отстраняват от мазнината.
* Прибавят се доматите (черита цели, големи домати - само нарязани на 4) и се готвят под капак за 6- 7минути, докато омекнат и пуснат сока си.
* С вилица, или ръчната преса за картофи се намачкват, за да се отдели по-добре сока им.
* Прибавят се балсамовия оцет, останалата скилидка чесън - фино намачкана, или счукана, меда, ригана и посолява на вкус.
* Поставят се и пилешките гърди, тигана се затваря с капак и готви още 10-12 мин.
* Отново се отваря капака и върху гърдите се поставят останалата половина масло и резените моцарела; захлупва се съда и готвят 1-2 мин, докато сиренето се разтопи.
* Поръсва се с листата босилек и отстранява от котлона.
Пожелателно е да се сетите през това време да си запечете малко хляб, поръсите с риган и струйка зехтин :) Това е - простичко и вкусно. Ами нали простичките неща са вкусни :)
Ахм. Това трябва да се пробва :)
ОтговорИзтриваненепременно!
ИзтриванеПепито рулира! Браво много е вкусна тази гозба :)
ОтговорИзтриванеПиле, доматен сос и вид сирене :) Няма как да не е :)
Изтриване