Едни бързи пилешки филета в прошуто, нещо средно между тези с песто от босилек и тези само в прошуто . Известно е, че запеченото прошуто придава приятен аромат на месото, или зеленчуците, с които се пече. В комбинация с аромата на босилека филенцата са още по-вкусни. Пък се и приготвят бързо. Аз ги мариновам и завивам от предната вечер; пилешкото месо се готви бързо и на следващия ден ги пека за 10-на мин, което определено ги вкарва в графа "бързи" :)
Продукти за 2 порции:
1бр. пилешки гърди - пеперуда (ок 700г )
10 ленти прошуто
2 с.л. песто от босилек
2 с.л. олио
щипка-две сол
Приготвяне:
* Пилешките гърди се нарязват на по-малки парчета - всяка част от пеперудата на 5, или 6 парчета.
* Пестото се смесва с олиото и още щипка сол и филетата овалват добре в тази смес.
* Всяко парче се завива в лист прошуто, нареждат се в чиния, завиват с лист фолио за свежо съхранение (или в найлонов плик) и прибират в хладилник за поне 3-4 часа.
* Изваждат се и пекат на загрят тиган с дебело дъно, под капак за по 3-4 мин. от двете страни.
Бързо и вкусно.
ОтговорИзтриванеДа, Веси, така е. За последната десетдневка ги правя три пъти
ИзтриванеСтрахотно се получи. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеМоля :) пак заповядайте!
ИзтриванеИ това сготвих! Много яко се получи:) Замених пестото с дижонска горчица, но пък накарах мъжа ми да яде и пиле, а не само прасе и теле...
ОтговорИзтриванеА това не е малко :) И моят съпруг напоследък не иска да яде пиле (купено) А домашното е малко :)
Изтриване