Продукти:
4 дебели поне 1.5см. пържоли от рибица /малка или голяма, филе да е/
4 люти чушки - сложих 3 зелени и 1 червена за цвят
1 ч.л. червен пипер
10-на скилидки чесън
1 ч.л. риган
1 ч.л. кимион
сол на вкус
2 с.л. зехтин
2 сл. българска ракия
2-3 с.л. зехтин или олио за пържене
3-4 с.л. брашно
Приготвяне:
* Пържолите се почистват от ципи и жилите; начукват с чукче, но не изтъняват, а оставят дебели поне пръст. Смисъла е да се начукат мускулните влакна само.
* Лютите чушки се почистват от дръжките и заедно с всички други съставки се пасират до еднообразна смес.
* Намазват се с нея пържолите, завиват със свежо фолио и прибират в хладилник за поне 2-3 часа.
* Загрява се олиото/зехтина, пържолите се потапят в брашно и добре отърсват от него.
* Поставят се в загрятата мазнина, затваря тигана с капак и пържат по 3 мин. от двете страни, без да се разместват и обръщат по-често.
* Чудесно си подхождат с
3-4 с.л. брашно
Приготвяне:
* Пържолите се почистват от ципи и жилите; начукват с чукче, но не изтъняват, а оставят дебели поне пръст. Смисъла е да се начукат мускулните влакна само.
* Лютите чушки се почистват от дръжките и заедно с всички други съставки се пасират до еднообразна смес.
* Намазват се с нея пържолите, завиват със свежо фолио и прибират в хладилник за поне 2-3 часа.
* Загрява се олиото/зехтина, пържолите се потапят в брашно и добре отърсват от него.
* Поставят се в загрятата мазнина, затваря тигана с капак и пържат по 3 мин. от двете страни, без да се разместват и обръщат по-често.
* Чудесно си подхождат с
Много пикантни. Пак пържоли, но съвсем различни. Не само в лютивия вкус, разликата от другите е и в намазката със чушки - заради Жул едните направих със смес от сладки зелени чушки.