Страници
▼
28 октомври 2009 г.
Кюфтета от магданоз - (витаминозни топчета)
много бързи и лесни магданозени кюфтенца, но лично у нас са тачени само от главата на семейството.
Тези са топчета, оваляни преди пърженето в галета.
Продукти:
1 яйце
2 с л кис.мляко с 1 каф. л. сода за хляб
3 връзки магданоз
2 малки сварени картофа
100-150 гр настъргано сирене
галета за паниране
олио за пържене
2 (или повече) яйца за паниране
Приготвяне:
Магданозът се нарязва на ситно и се разбърква с останалите продукти до получаване на хомогенна смес.
Ако не е стегнато като за кюфтета - се прибавят 1-2 лъж. брашно.
Вариант 1 (топчетата) Правят се топчета колкото орех, овалват се последователно в: разбити яйца, брашно, пак разбити яйца, пак галета.
Оставят се в хладилник за 15 мин. да стегнат.
Пържат се в много олио или фритюрник до златисто.
Вариант 2: С мокри ръце се взема по лъжица от сместа, оформя се на топка, сплесква с ръце и овалва в смес от брашно и галета.
Потапя се в разбити (с вилица) белтъци и се пържи от двете страни до зачервяване.
Магданозени кюфтета може да похапнете със зелена салата или млечно-чеснов сос
Пепи, няма рецепта, която да не е вкусна, но това ти предложение обезателно ще направя: съпружето ми много обича магданоз - сигурна съм, че ще си оближе пръстите :-)
ОтговорИзтриванеПоздрав!
Благодаря, Дими!
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви харесат, много са хрупкави и ароматни /дори и аз неядящата магданоз си го признавам/.
Хубава вечер!
О, явно останалата част от тялото нищо не разбира :))
ОтговорИзтриванеРазкошни са... и как си ги докарала перфектни откъм форма...