Нямах намерение да пускам тази дреболия, но нашият младеж толкова я хареса, та ме убеждаваще да я патентовам :) Представете си нежна текстура, с аромата на пушена сьомга (или сьомгова пъстърва, или обикновена - правила съм и с трите вида, но сьс сьомгата остава най-харесвана от мен. ) По принцип това е рецептата за тарама-хайвер, както го правя от много години, с добавена пушена риба. Тук не добавям настърган червен лук за цвят, защото ще подтиска аромата на пушената риба, затова в сместа пасирам кръгче мариновано червено цвекло. В предната публикация може да видите на снимка какъв трябва да бъде на цвят узрелият за разбиване хайвер.Продукти:
3 с. л. узрял хайвер
250мл. олио
сок от половин лимон
1 шайба мариновано цвекло
средите на 3 филии бял хляб - накиснати в прясно мляко, след това хубаво изстискани
150-200г пушена сьомга (не маринована, а точно пушена)
Ако нямате мариновано цвекло, просто сложете 1 глава и я сварете :) по горната рецепта. Маринованното цвекло е чудесно за салата - самостоятелно, или с варени яйца.
Приготвяне:
* Всички продукти се поставят в дълбока купа.
* Пасират се и когато започне да сместа да стяга се прибавят 1-2 с.л.вряло прясно мляко на капки. Това сгъстява хайвера. Рядко прибавям, защото обикновено се получава и без нея.
* Прибавя се съвсем ситно нарязаната пушена риба и разбърква.
* Прибира се за час в хладилника да се охлади, след което може да се хапва на препечена филия, с лимон, с маслини, или както го обичате У нас напоследък е много вървежен един пшенично царевичен хляб и дори не го припичам.
* Прибира се за час в хладилника да се охлади, след което може да се хапва на препечена филия, с лимон, с маслини, или както го обичате У нас напоследък е много вървежен един пшенично царевичен хляб и дори не го припичам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар