Продукти:
Дозата е в зависимост от буркана - за 1 буркан от 800мл
бамя -около 350-400 г колкото е по-дребна, толкова повече събира буркана.
60-80мл оцет
1 равна супена лъжица сол
2 равни супени лъжици захар
вода - до ръбчето на буркана се долива
5-6 зърна черен пипер, 2-3 скилидки чесън и няколко стръка магданоз
Приготвяне:
* Оцета, солта, захарта и други подправки ако има се поставят на дъното на буркана.
* Той се накланя леко и в него се нареждат бамите, добре уплътнявайки ги.
* Между тях може да се поставят още скилидки чесън, а най-отгоре се поставят стръковете магданоз . Тук е мястото да се добави аспирина, или натриевия бензоат, ако ще е за зимата.
* Запечатват се бурканите с метален капак и поставят на сянка; обръщат се два пъти на ден, или само разклаща буркана.
* След 5-6 дни имаме хрупкави, мариновани бами.
* Ако са за зимнина се прибират на студено място. .
* Ако са за зимнина се прибират на студено място.
5-6 зърна черен пипер, 2-3 скилидки чесън и няколко стръка магданоз
Приготвяне:
* Оцета, солта, захарта и други подправки ако има се поставят на дъното на буркана.
* Той се накланя леко и в него се нареждат бамите, добре уплътнявайки ги.
* Между тях може да се поставят още скилидки чесън, а най-отгоре се поставят стръковете магданоз . Тук е мястото да се добави аспирина, или натриевия бензоат, ако ще е за зимата.
* Запечатват се бурканите с метален капак и поставят на сянка; обръщат се два пъти на ден, или само разклаща буркана.
* След 5-6 дни имаме хрупкави, мариновани бами.
* Ако са за зимнина се прибират на студено място. .
* Ако са за зимнина се прибират на студено място.