Пак с пипер да поръся филия .........
Какво друго да поръся с пипер, ако не
В конкретния ми случай дори хляба е чер. Случайност. Такъв ядем.
Какво друго да поръся с пипер, ако не
В конкретния ми случай дори хляба е чер. Случайност. Такъв ядем.
А спомняте ли си "Неочаквана ваканция"? Главно действащите хлапета там са ни връстници.
Циганската баница е детски спомени на мнозина. Не, че е нямало какво да намажат на филия, но определено тези филии са едни от най-бързите за приготвяне и по-малко цапащи ръцете на тичащите хлапета.
Особено пък на злояди хлапета, като нашето сега пораснало, което категорично отрича да е било кльощаво, злоядо и плюещо храната, пробутвана му в детската градина. А беше. Документирано е.
И тъй като циганската баница е любима на 3/4 от семейството ни, завършвам поредицата Проект 10-Сандвичи точно с нея. Сега, вместо да ядем тези филии тичащи тук там, ние най-често ги ядем в малките нощни часове, около шкафа, в който са олиото и пипера. Понякога за по-мързеливо разбърквам червен пипер с олио в едно бурканче и - само бъркаш с лъжица, размазваш на филията и поръсваш със сол. Ама после спиш спокоен :)) според един познат форумец, мир на праха му - с чиста съвест, тъй като филията е нискокалорична - филията 50 грама - 250 калории; олио 1 лъжица - 70-80 калории. Идеален баланс на белтъчини, мазнини и въглехидрати, никакъв холестерол - само ненаситени мастни киселини.
Да пиша ли как се прави :))
Филия хляб (хайде, 2 да са), поръсени с олио (не зехтин, а олио), сол и червен пипер.
Онова сирене, което се вижда там, отзад е разкош и глезотии :)
Понякога и някоя капка оцет. Ей така, за разнообразие, но е много приятна филията с него. Или може би защото обичаме да пием оцет у нас.
Филия хляб (хайде, 2 да са), поръсени с олио (не зехтин, а олио), сол и червен пипер.
Онова сирене, което се вижда там, отзад е разкош и глезотии :)
Понякога и някоя капка оцет. Ей така, за разнообразие, но е много приятна филията с него. Или може би защото обичаме да пием оцет у нас.
Изненадващо за себе си се оказах последователна, на което някои в къщи му казват "упорита като магаре". Но ми харесва идеята Проект 10 заради самата нея и реализирането и.
Сега съм в дилема. Дали следващата да бъде 10 с рибни, или 10 безмесни...... Да поспим, пък ще помислим :))) Но предложения приемам.