При толкова много набран от Балкана през изминалите дни, няма как да пропусна да приготвя още нещо с тази ароматна тревица.
Продукти за форма с размер d28 см. и 4 порции: лист многолистно (бутер) тесто ~ 250 г
100 г левурда/мечи лук (листа)
2 стръка пресен лук
200г . крема сирене
80 г синьо сирене
100 г бяло саламурено сирене
100г кашкавал
3 яйца
Приготвяне:
* Фурната се загрява на 210* без вентилатор /190* с вентилатор/
* Листът тесто се разстила във формата за печене (без да се изтънява). Краищата на тестото се вдигат нагоре, за да се образува ок. 3см. борд. Формата може да не се намаслява, ако е с незалепващо покритие. Може тестото да се разстели върху поставен лист хартия за печене - така когато е готов кишът се вади по-лесно от формата.
* Основата на тестото се надупчва с вилица през 3-4 см.
* Зеленият лук и левурдата се нарязват съвсем ситно.
* Сирената се настъргват в купа, прибавят се яйцата, крема сиренето и нарязаните лучени тревици и обърква добре.
* Сместа се изсипва върху тестото, заравнява и пече в загрятата вече фурна до зачервяване.
* Оставя се леко да се охлади, преди да се нареже.