6 април 2015 г.

Пастет от сьомга с крема сирене


Този пастет от сьомга Драго го показа преди години още и си спомням, че ударно го правих няколко пъти, докато му се наситим Love а после го забравих, докато преди няколко дни Ева Тонева  не го показа в една апетитна фатосесия. А по щастлива случайност имах опаковка сьомга и веднага го забърках на девойките. После пак и пак...... с оправдание за младежа да има.
Прави се ужасно бързо, стига да имате опаковка пушена сьомга и хубаво крема сирене. Аз скоро споделих, че от месец насам ползвам крема сиренето на Родопея и много ми харесва. 


Продукти с примерна пропорция:
1 кутия крема сирене (250г) 

100 г пушена сьомга 
няколко стръка пресен копър
скилидка чесън 

Приготвяне: 
* Рибата се накълцва на съвсем ситно.
* Скилидката чесън се намачква, копъра се нарязва ситно. 
* Всичко се поставя в купа и обърква хубаво. 
* През това време трябва да сте препекли няколко филийки  франзела, или да извадите  солените бисквити.

Това е :) Да ви е сладко, ако решите да си го направите! 



*** Според Драго се пасира със сиренето, но друго си е да усещаш парченцата пушена риба. 


16 коментара:

  1. Ооо, това ще е толкова вкусно... Пепи, сега ще сънувам филийки с пастет, да знаеш. :)
    А дали ще стане с риба тон? Че ми се намира една консерва... Кой знае какво ще се получи като вкус. :)
    Усмихнат ден утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не Гери, няма да стане с консерва риба тон. Тук сьомгата е пушена. Рибата тон можеш с няколко маслини или сварен боб от консерва да направиш на разядка сега . ама бай добре остави за утре :)

      Изтриване
  2. Такова "пате" правя и с пушена пъстърва!
    Благодаря за инфото за сиренето, Пеп :)
    Спорна и усмихната "страстна" седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. не съм се и сещала за пушена пъстърва, Дани :) Нея още като я купа и се мезва моменталически :)
      Спорна и усмихната седмица и на теб да е!

      Изтриване
  3. Голяма вкусотия, Пепи! Непременно ще опитам през почивните дни! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще чакам да споделиш дали дали ти е харесало, РАдост :)

      Изтриване
  4. Правя го от няколко години, но смесвам само крема сиренето с ситно накълцан зелен лук, маслини и лъжичка майонеза, ако обичате люто - капка уасаби му придава невероятен вкус . Намазвам на препечени филийки тази смес и отгоре поставям парченца сьомга. Страхотни засищащи сандвичи се получават.
    Ще трябва да пробвам и по Вашият начин

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. пробвайте, защото освен сьомгата и крема сиренето друго общо май нямат :) Простичко, но вкусно, когато рибката е смесена със сиренето. И нищо друго.

      Изтриване
    2. Какво значи нямат нищо общо освен...?! Та нали, сьомгата и сиренето са основните продукти?

      Изтриване
    3. Сиренето и сьомгата са основни продукти и единственото общо с предложението на Анонимен. Нищо друго от горните продукти няма общо с предложената от мен рецепта. Съответно двата пастета и на вкус ще са съвсем различни. Особено с уасаби, лук, мазната майонеза, която е излишна при мазната риба и крема сиренето. Но може би сте пробвали и двете предложения вече и за Вас са съвсем еднакви на вкус, тъй като основните продукти са два и еднакви. Впрочем, с тези двата основни продукти може да приготвите още десетки рецепти.

      Изтриване
  5. Чудесен пастет! Няма човек, който да обича риба и да не го хареса. Светли празници, Пеп!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. о да, нали :) Дори Ники, който не яде риба с млечни тук не се въздържа :)
      Светли празници и на теб, Йоли!

      Изтриване
  6. това е аз си го хапвам
    хубави празници, Пепи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубави празници и на теб :) И по-спокойна седмица след празниците да ти е!

      Изтриване
  7. С пушената сьомга нещо не се разбираме,но не губя надежда,Пепи,щом вече всяка седмица пека от тази доскоро недолюбвана от мен риба (дори и тази вечер пак).Мисля,че ако добавя и малко кисели краставички в пастета ще ми хареса.
    Минавам нататък :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направо ме изненада ти, когато каза, че сте се харесали с рибата :) Нищо не се знае, може да се харесате и с пушената, Роси :) Пробвай с краставички, аз ще правя утре, ще сложа малко за опит :) само да не мрънкат, че им "разводнявам" рибката :)
      Давай, видях те, че си на обиколка :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...