25 април 2011 г.

Фарфале с мечи лук

Сега отивам на гости на Драго  с тази вкусна рецепта за паста. 



Оказвайки се с прилично количество мечи лук, пробвах предложението му smile1 и много ни хареса. 
Единствената разлика е, че изключих индийското орехче (Драго, колкото и да е ароматно, хич не ни е любимо) и добавих няколко стръка зелен лук. 

Продукти:
400гр. паста***
1,5 връзка мечи лук (около 2 шепи пресен или 1 замразен)
200гр. меко сирене тип Филаделфия
250мл течна готварска сметана + 100 мл вода
краве масло
черен пипер и сол



Приготвяне:
Нарязваме мечият лук на къси лентички и го запържваме набързо в маслото.

Прибавяме сметаната с водата , подгряваме я и стопяваме в нея и сиренето. Подправяме със сол и черен пипер.
Изваждаме сварената паста в соса, разбъркваме за минутка там и сервираме :)


***Най-много обичам паста с дупки. За да поемат соса. Но става с всякаква. Пък ако е и домашно приготвена..........

Наздраве drinks и благодаря ти, Драго!

9 коментара:

  1. И на мен ми е една от любимите тази рецептичка. Бърза и лесна.
    Благодаря за изненадата Пепчо и разбира се, че е вкусна. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Христос Воскресе!
    Пепи, сбърка го тоя мечи лук:):)
    Изглежда вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Пеп, толкова апетитно изглеждат :)
    Не съм виждала да се продава при нас :(
    Хубава вечр и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник, Пепи :)
    Този мечи лук е голяма работа :)

    ОтговорИзтриване
  5. Да, Драго, вкусна е, дори и студена :)
    Траяна, ама пък вкусен е, вземи огледай около вас дали няма (че свирни и на мен)
    Благодаря, Дани, Зори!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, тези фарфале са ми от известно време фаворит сред всички макаронени:)
    Пепи, фонът твое дело ли е?

    ОтговорИзтриване
  7. Честито Възкресение Христово, Пепи!
    Много вкусна рецепта, направо изкусителна!

    ОтговорИзтриване
  8. благодаря, Диди :)
    Честит празник и на теб!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...