Ето и тук рецептата за свинските гърди, с които гостувах в блога на Соня -Моето сладко хоби.
Продукти:
1,5 кг.свински гърди (подбирайте по-сухи, към тясната част, да не бъдат много мазни)
2 с..л.- едрозърнеста горчица
2 с.л. кетчуп
2-3 с.л. соев сос
1 с.л. едро смлян кимион
1 ч.л. едро смлян черен пипер
3 с.л. сос от нар ( лесно заменим от: мед, меласа някаква – 1 с.л. с 2 с.л. балсамов оцет)
100 мл. бира.
още щипка-две сол (на вкус, аз сложих една щипка) .
1 с.л. царевично нишесте
Приготвяне:
* Парчето гърди се срязва на 2 или 3 части, за да влезе лесно в плика за печене.
* Всички продукти се поставят в малко бурканче с винтова капачка,
разтръсква се и маринатата е готова. (може и в купичка да се
разбъркат, но с бурканчето е много по-лесно)
* Изсипва се при гърдите и се вързва плика за печене.
* Прибира се в хладилник (в тавичка, или купа, за да не се спука плика
от ребрата) и оставя така да се маринова за 3-4 часа, през които се
обръща няколко пъти.
* Прехвърля се във фурната (тук аз се презастраховам от спукване на плика и поставям в още един).
* Фурната се включва на 200* и когато ги достигне, се намалява на 160* и пече около 60-80 мин.
* Изважда се, срязва се плика и гърдите, заедно със соса се прехвърлят в тава, в която се прибавя още 100 мл. гореща вода.
* Връща се във фурната. Когато сосът отново заври, се прибавя 1 с.л.
царевично нишесте, размито с малко студена вода; изключва се фурната и
оставя тавата вътре за още 2-3 мин.
Картофите за гарнитурата са приготвени както тези, отново в плик за печене.
Пеп, правила съм ребра в сос от нар... :) зная, че е много вкусно.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица от мен!
Радвам се,че ме разбираш, Зори :)) като ги възхвалявам.
ИзтриванеХубава и успешна седмица на теб!
Майсторка си, Пепи! Сигурна съм, че месото в компанията на нара е станало великолепно, Пепи! :)
ОтговорИзтриване