Да се върнем малко в детството, а
Продукти:
5-6 с.л. брашно
70-80мл олио/масло
около 600-700 мл гореща вода (с равни части вода-прясно мляко е по-вкусно)
около 300г натрошено сирене
50 г масло
1 ч.л. червен пипер
Приготвяне:
Олиото/маслото се загрява.
Прибавя се брашното с бъркане /аз бъркам с телта за разбиване на яйца/ и запържва за 4-5 мин.
На тънка струя и с непрекъснато бъркане се сипва от горещата вода, така че да се разбива добре брашното и да не се получават топчета.
Прибавя се щипка сол и оставя да клокне за 5-6 мин.
Сиренето се натрошава и прибавя в кашата, оставя се да клокне с него и отмества.
Маслото се запържва в тиган /или в микровълнова фурна/, прибавя се червения пипер, обърква за секунда и сипва по лъжица от запръжката върху разсипаната в чинии каша.
По-мързеливия вариант е:
Водата се кипва, посолява се, прибавя се олиото/масло.
Препеченото брашно се размива в малко вода и прибавя към врящата вода; бърка се енергично, за да не се получат топчета.
Прибавя се натрошеното сирене, разбърква и затваря тенджерата за 2-3 мин.
Страхотна сте, Пепи! Благодаря за това, че намирате сили и време да ни радвате с чудесните си рецепти! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви, Ели :) Поздрави и хубава седмица и на Вас!
ИзтриванеИ първият вариант се оказа лесен, получи се чудесна консистенция, много съм доволна! Определено се връща в детството тази вечер нашето семейство, благодаря!!!
ОтговорИзтриванеИвелина
Моля :) Да ви е вкусно! Радвам се, че съм ви върнала в детството :)
ИзтриванеМного споучлива и точна рецепта! Много вкусна се получи.
ОтговорИзтриванеи ние много я обичаме тази каша и обикновено зимата я правя често :“
ИзтриванеХапвайте със здраве!
Стана чудесна,а ако добавиш стръкче магданоз и малко чесънче..... уникат !!!
ОтговорИзтриванеОоо, никакъв магданоз тук, няма да развалям вкусната сиренова каша 😋 а чесън, който може като нас, задължително си хапва.
Изтриване