28 октомври 2009 г.

Сиренова каша




Да се върнем малко в детството, а nyam

Продукти:

5-6 с.л. брашно
70-80мл олио/масло
около 600-700 мл гореща вода
около 300гр.  натрошено  сирене

50 г масло
1 ч.л. червен пипер

Приготвяне:
Олиото/маслото  се загрява.
Прибавя се брашното с бъркане /аз бъркам с телта за разбиване на яйца/ и запържва за 4-5 мин.
На тънка струя и с непрекъснато бъркане се сипва от горещата вода, така че да се разбива добре брашното и да не се получават топчета.
Прибавя се щипка сол и оставя да клокне за 5-6 мин.
Сиренето се натрошава и прибавя в кашата, оставя се да клокне с него и отмества.
Маслото се запържва в тиган /или в микровълнова фурна/, прибавя се червения пипер, обърква за секунда и сипва по лъжица от запръжката върху разсипаната в чинии каша.

По-мързеливия вариант е:
Водата се кипва,  посолява се, прибавя се олиото/масло.
Препеченото брашно се размива в малко вода и прибавя към врящата вода; бърка се енергично, за да не се получат топчета. 

Прибавя се натрошеното сирене, разбърква и затваря тенджерата за 2-3 мин. 

6 коментара:

  1. Страхотна сте, Пепи! Благодаря за това, че намирате сили и време да ни радвате с чудесните си рецепти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви, Ели :) Поздрави и хубава седмица и на Вас!

      Изтриване
  2. И първият вариант се оказа лесен, получи се чудесна консистенция, много съм доволна! Определено се връща в детството тази вечер нашето семейство, благодаря!!!
    Ивелина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля :) Да ви е вкусно! Радвам се, че съм ви върнала в детството :)

      Изтриване
  3. Много споучлива и точна рецепта! Много вкусна се получи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и ние много я обичаме тази каша и обикновено зимата я правя често :“
      Хапвайте със здраве!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...