31 октомври 2010 г.

Кошнички от бутертесто с тиква, бекон и сирене

Без увод, Зори е казала всичко необходимо за тиквата.
До скоро я хапвахме само в сладък вариант, но от известно време слагам в супи, печена при картофи (по малко) smile1 Преди известно време в блога на Перла видях това страхотно предложение с тиква и синьо сирене. А тиквения медал от Зори и Лети само ускори приготвянето им - промених пълнежа по мой вкус и се получиха тези страхотни кошнички от бутертесто.



Това е моето тиквено продължение на играта:

Продукти:

1 пакет бутертесто (от големите)

500 г. почистена тиква
7-8 стръка зелен лук
250-300 гр. пушен бекон
150 гр. сирене
150 гр. синьо сирене
50 гр. пушено сирене (или изобщо ок. 300гр. сирена по избор)

от тези продукти излизат 12 кошнички



Приготвяне:

* Почистената тиква се нарязва на малки кубчета - пр. 1/1 см.
* Бекона се нарязва на кубчета, колкото тиквата и запържва за 2-3 мин. в сух тиган.
* С решетъчна лъжица се изважда в чиния, а в мазнината поставят кубчетата тиква и запържват 6-7 мин. (под капак)
* Връща се бекона, прибавя се ситно нарязаната зелена част на лука, разбърква 2-3 пъти и маха от котлона.
* Прибавя се настърганото сирене и другото, нарязано на кубчета. Разбърква се.

* Тестото се нарязва на кръгове, с големина по желание - моите са пр. 14-16см.
* На всеки кръг краищата се нарязват към вътрешността - ок. 3см. навътре, ето тук е показано как.
* Всеки кръг се намазва с вода преди да му се постави плънката, за да могат краищата да се сплепят и не се разтварят при печенето.
* Поставя се по 1 пълна лъжица от плънката в средата на кръга.
* Хващат се краищата и събират към центъра, притискайки леко с ръка.
* Готовите кошнички се поставят на хартия за печене.
* Пекат се в загрята фурна на 200* - на средна скара - до зачервяване - при мен около 15 мин.


Медала smile1 Не мога да отделя само седем блога, защото всички го заслужават с чудесните си предложения. Много от вас са го получили, затова моя е за всички smile1

13 коментара:

  1. Пепче, страхотна вкуснотия :)
    Ароматни сиренца, бекон и тиква за разкош!
    Поздравления, сърдечни поздраи и хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. ммм, Пепчо, много интересно предложение. До сега не съм опитвала тиква в не сладък вариант, но май е време да и дам шанс. От известно време ми се върти една супа, но май твоите кошнички ще я изпреварят :))) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Таня, аз първо пробвах в крем супа :) от там започнах.
    Благодаря ти, хубава вечер и на теб!
    Дани :) и чаша вино :)
    Хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна рецепта и изпълнение си показала, Пепи! :)
    За закуска си взимам, благодаря за неустоимите снимки! :)
    Прекрасна нова седмица :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пеп,чудни са направо!Открадвам идеята веднага.Знаеш,че детенце много ще я одобри.Тиквата ще я прескоча,ама бекона в никакъв случай.Супер си направо!

    ОтговорИзтриване
  6. Охоооо, това се казва изкушение!
    Супер рецепта и прекрасно изпълнение, Пепи! Те тия кошнички, направо ме зоват от екрана да ги хапна!
    хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, наблегни тогава на беконче :)
    Лети, Ева, благодаря ви, хубава седмица и на вас!

    ОтговорИзтриване
  8. Пепи,все повече започвам да харесвам тиква в такива солени комбинации,а твоите кошнички звучат и изглеждат много добре!Трябва да се пробват:)

    ОтговорИзтриване
  9. Ох Пепи, ох кеф:) Това изглежда мазно, сочно, порочно и невероятно вкусно!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Ами, след Лулу май няма какво да кажа :) Прекрасна рецепта, Пепи :)

    ОтговорИзтриване
  11. Диди, Лулу, Зори,
    какво ми остава, освен да ви пожелая хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  12. Присъединявам се към Зори и Лети!
    Усмихнат,слънчев и вкусен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря, Нанита, добре си се завърнала :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...