Или сладкиша с крема сирене и сини сливи на Танита , който над 4 години девойките във всякакви кулинарни групи, форуми и блогове правят и показват, а аз все отлагах, заради плодовете. 'Щото си имам един младеж, който обижда сладкишите с плодове на "хляб с компот" . Явно съм била доста руса, за да отлагам заради него този сочен сладкиш. Първия път го правих със сини сливи, после с праскови, последния път с нектарини и явно може с всякакви плодове, но с киселите е по-хубав. Рецептата е почти дословно спазена, благодаря ти, Таничка!
Продукти:
200г безсолно крема сирене (Лидълското е чудесно, ще напомня)
3с.л пудра захар
1 яйце
180г меко масло
3 яйца (до средни, не големи)
3/4ч.ч кафява захар (ч.чаша е от 240мл)
1 и 1/2ч.ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
400 г почистени плодове, нарязани на дребни кубчета
Приготвяне:
* Фурната се загрява на 180*.
* Крема сиренето се разбива със захарта и яйцето до кремообразна смес (с вилицата го правя)
* В друга купа се смесват захарта и маслото и разбъркват (с миксер вече) за 1-2 мин.
* Едно по едно се прибавят и яйцата и сместа се разбива до гладкост.
* Прибавя се брашното с бакпулвера и бърка, докато се усвоят от сместа.
* Тава с размери ~ 20/30 см се намаслява, или покрива с хартия за печене.
* Половината от масленото тесто се разстила по дъното.
* Върху него се слага на лъжици половината от сместа с крем сирене ( не се размазва), а отгоре се нареждат половината от плодовете.
* Върху тях се поставя отново на лъжици останалата маслена смес, после останалата смес от крем сирене и най отгоре останалите плодове.
* Пече се в загрятата вече фурна за около 35-40 минути.
Мда,
ОтговорИзтриванеи аз имам едни мрънкащи по отношение на плодовите сладкиши, но този се хареса най-много на тях!
Явно е магичен.
определено е :)
ИзтриванеЧуден е станал, Пепи! Щом е с крема сирене и у дома ще се хареса!
ОтговорИзтриваненаправи го непременно, докато има хубави плодове на пазара. Зимата ще станат блукави и вносни, че и неосновано скъпи
ИзтриванеХах, значи не съм само аз с мрънкащ господин, който не иска да вижда плодови сладкиши, а само шоколадови... :) Но с този определено си мисля, че няма да има възражения. :) Изглежда чудесно, Пепи! Не съм го приготвяла, но много ми напомня на сладкиша на Дианка с крем-сирене и плодове.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Защото е маслен и с хубава текстура, пък и с крема сиренето - още по -сочен. Опитай го, Гери, то все за нещо се намира да мърморят, но като опита - ще се спре :)
ИзтриванеПоздрави и на теб и хубави почивн и дни!
Друго си е да си брюнетка ;)
ОтговорИзтриванеИ добре, че си го правиш, защото е чудесен :)
Хубава вечер, Пеп!
Така е, Дани :) ама като не опитвах, нямаше как да зная :)
ИзтриванеХубави почивни дни на теб!
Пепи, изглежда разкошно и с нектарини! Нали и аз си имам една капризка у нас дето не ядеше плодове в сладкишите, но пък аз не се съобразявам с нея и това лято взе че прояде, оня ден правих един пай с праскови и сливи, не го чака дори да изстине.
ОтговорИзтриванеРазбрала е, че не се поддаваш на капризите и, нали :)
ИзтриванеВидях го пая с прасковите, страхотен е и той!
Благодаря още веднъж, Таня :)
И аз съм правила един подобен на Дианка, но с череши и крема, този не съм, но изглежда апетитно!
ОтговорИзтриванеДето викаше един общ наш любим приятел...."разбира му трабанта на Ники":)
Точно така :) Да направиш и този, докато има сини сливи, Веси :)
ИзтриванеАз пък обожавам хляб с компот и никак не бих го пренебрегнала;) Дреме ми какво мислят подрастващите у дома. След диета, това ще е първото ми удоволствие;)
ОтговорИзтриванеАбе като не го ядат останалите и на мен се пада голямото парче от сладкиш :) Затова уж гледам да е любим на поне 3-ма.
ИзтриванеЗнаеш,че тези сладкиши са ми от най-любимата група,Пепи,и разбира се гледката в момента ми радва окото и ме кара да искам парченце!Без съмнение рецептата заслужава похвали както за Танита,така и към теб!Много ми е драго,че вече имаш съмишленици за десерти извън шоколадовия спектър :) .Много сочен и ароматен е,чуден!Би ми се усладил с всякакви плодове.
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен и нека е една прекрасна ,макар и последна лятна седмица!И дано есента закъснее :)
И аз се радвам, Роси :)
ИзтриванеЗнам, че ти харесваш плодовите сладкиши и имаш прекрасни рецепти с тях. Особено оня обърнатия :) Подобен, като млада булка правех често, но носихме на работа там. Някой ден ще взема да си угодя на себе си с него :)
Прегръдка и за теб, другарче мило и хубави почивни дни!
Здравейте! А може ли да се направи със замразени вишни и трябва ли да се размразяват те предварително?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, може да се направи, да. Правила съм със замразени сини сливи. Не ги размразявайте, слагайте ги така, само да са без костилки.
Изтриване