7 септември 2009 г.

Миди с тунизийски сос



Продукти за 2-3 порции:

~600 г миди с черупка
1 голяма глава чесън
150г масло

1 ч.л. черен пипер /може да се намали/
сока на половин лимон

Приготвяне:

* Мидите се почистват, варят вместо варена течно всички се отворят и отцеждат добре от сока им.
* В дълбок и тесен тиган /касерола, тенджерка се поставя маслото на мноооооооого тих огън.
* Оставя се да се разтопи и да ври все така тихо, докато водата му се изпари.
* Чесънът се почиства и счуква -  цялата глава :) . Прибавя се към маслото и запържва за 1-2 мин.
* Сипва се лимоновия сок, прибавя черния пипер и бърка 2-3 мин. още. Всичко на бавен огън. Чесънът и маслото не трябва да прегарят, а да запазят цвета си.
* Получава се гъст сос
* Слагат се мидите, разбъркват колкото да клокнат и посоляват на вкус.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...