Тези банички с оризови кори ги видях при Габи и тъй като все имам пакет такива за пролетни рулца, веднага завих със сирене и закусихме с малкото ни момиченце. Крехки са, човек трудно би разбрал, че не са с фините кори за баница, но не бих казала, че повече няма да ползвам от другите :) още утре сутринта ще правя цигара-бюрек с нормалните одрински кори. Оценихме подобаващо, а ние сме хора, обичащи баници всякакви. Но за хора, които изключват глутена от менюто си са много, много добри.
Продуктите са достатъчни за закуска на 3 човека :)
1 пак оризови кори (12бр)
200г бяло саламурено сирене
1 яйце
40г разтопено масло
за намазване:
30 г разтопено масло
2 лъжици прясно мляко
сусам за поръсване
Приготвяне:
Първо си пригответе широка чиния за намокряне на корите с d мааалко по-голям от самите тях.
* Фурната се включва на 180*.
* Сиренето се намачква и смесва с разтопеното масло и яйцето.
* Всяка кора се потапя за 15 сек. във водата, изважда и поставя на дъска/плот.
* В единия край се поставя по 1 лъжица от плънката, разстила се. Двата странични краища се прехвърлят върху нея и кората завива на хлабаво руло, като сарми.
* Поставя се в тава, покрита с хартия за печене. Така се приготвят и останалите кори. Докато завивате едната, може да поставите другата кора във водата, да се намокри - трябва да станат еластични, нечупливи.
* Когато всички са готови се намазват със смесеното масло и прясно мляко и поръсват със сусамовите семена.
Страхотна рецепта, ще я приготвя на нашета момиченце на 18 м.. За разнообразие от детската кухня. Ще съм Ви благодарна, ако публикувате повече рецепти за мъничета. Поздрави, Мариана
ОтговорИзтриванеДано се хареса и на Вашето момиченце :)
ИзтриванеА по въпроса за рецепти за деца :) малко ет рудно, защото после някой трябва да ги яде. А моето внуче с родителите си е на 220 км от мен :) виждаме се, но всеки ден, за да разчита на менюто на баба. Но ако и приготвя нещо специално - ще споделя.
Поздрави!