25 юли 2009 г.

Тарталети ...............



Чудесни, хрупкави, с аромат на масло.
Пълнеж - каквото хладилника покаже smile1
Може за предястие, може и за ястие.
Но най-добре с чаша бира в тези жеги drinks

Благодаря ти, Ели air_kiss


Продукти за тестото:

150гр. масло
щипка сол
1 яйце
3-4 лъж. ледена вода
ок. 220-230 гр брашно

Продукти за плънката:

кашкавал, козе сирене, друго миризливо сирене, моцарела, варено пушено филе, пилешко филе-сварено, черни маслини без костилки, домат, ким за поръсване

Приготвяне:

* Маслото се размеква и разбърква с яйцето и щипката сол, следва брашното и ледената вода.
* Замесва се бързо и прибира в торбичка или свежо фолио в хладилника за около час.
* Точи се кора, с лицето на формичките за тарталети се изрязват кръгове.
* С помощта на нож се отлепят и поставят в тарталетите, прилепяйки плътно по стените им.
***Най-лесно става, ако се разточи на лист свежо фолио /стреч, изрежат се формите и заедно с фолиото се преместват в тарталетите.
* Всички продукти за плънката - там е въпрос на вкус и импровизация - се нарязват на дребно /от домата се ползва само месестата част/ и пълнят тарталетите.
* Поръсва се кима или друга подправка по желание
* Пекат се в загрята на 190-200* фурна до порозовяване.

Добър апетит
smile1

4 коментара:

  1. Поздравления,Пепи.Много се радвам за блогчето ти.Ще го следя с удоволствие и интерес.

    ОтговорИзтриване
  2. Ахаа.. честито ти страничка, Пепи!

    Ще ти гостувам :-)

    Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Дими, ще се постарая повече да не бърникам блогчето :)
    Йоли, Дими, благодаря ви! Надявам се тук да откриете по нещо за себе си, както аз честичко намирам разни вкусотии при вас :*

    ОтговорИзтриване
  4. Хе хе .. Пепи, това е неизбежно :-)

    Пожелавам ти успех и удоволствие в споделяне на хобито и поддържането на кулинарен блог!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...