Чудесни, хрупкави, с аромат на масло.
Пълнеж - каквото хладилника покаже
Може за предястие, може и за ястие.
Но най-добре с чаша бира в тези жеги
Благодаря ти, Ели
Пълнеж - каквото хладилника покаже
Може за предястие, може и за ястие.
Но най-добре с чаша бира в тези жеги
Благодаря ти, Ели
Продукти за тестото:
150гр. масло
щипка сол
1 яйце
3-4 лъж. ледена вода
ок. 220-230 гр брашно
Продукти за плънката:
кашкавал, козе сирене, друго миризливо сирене, моцарела, варено пушено филе, пилешко филе-сварено, черни маслини без костилки, домат, ким за поръсване
Приготвяне:
* Маслото се размеква и разбърква с яйцето и щипката сол, следва брашното и ледената вода.
* Замесва се бързо и прибира в торбичка или свежо фолио в хладилника за около час.
* Точи се кора, с лицето на формичките за тарталети се изрязват кръгове.
* С помощта на нож се отлепят и поставят в тарталетите, прилепяйки плътно по стените им.
***Най-лесно става, ако се разточи на лист свежо фолио /стреч, изрежат се формите и заедно с фолиото се преместват в тарталетите.
* Всички продукти за плънката - там е въпрос на вкус и импровизация - се нарязват на дребно /от домата се ползва само месестата част/ и пълнят тарталетите.
* Поръсва се кима или друга подправка по желание
* Пекат се в загрята на 190-200* фурна до порозовяване.
Добър апетит
Поздравления,Пепи.Много се радвам за блогчето ти.Ще го следя с удоволствие и интерес.
ОтговорИзтриванеАхаа.. честито ти страничка, Пепи!
ОтговорИзтриванеЩе ти гостувам :-)
Поздрав!
Дими, ще се постарая повече да не бърникам блогчето :)
ОтговорИзтриванеЙоли, Дими, благодаря ви! Надявам се тук да откриете по нещо за себе си, както аз честичко намирам разни вкусотии при вас :*
Хе хе .. Пепи, това е неизбежно :-)
ОтговорИзтриванеПожелавам ти успех и удоволствие в споделяне на хобито и поддържането на кулинарен блог!