28 февруари 2015 г.

Банички в тостер сандвича


     На мен нали все нещо ми остава, та ето пак едни банички :) с минимум кори и никаква грижа да се пълни или не, тавата с баница. От доста време се каня на една баница на тиган на Петя Цанкова (поне аз при нея видях за пръв път) :) но както и при пърленките, така и тук избрах да ползвам тостера. Това е тостер-сандвича, който е с две квадратни гнезда и се затварят двете плочи, срязани на триъгълници. Другият,  с цялата плоча на райета не съм ползвала за банички, но той ми е по-слаб и не го предпочитам. Да ми е жив и здрав стария тостер сандвич, този е първия, който си купих преди над 10 години, когато за пръв път  видях тук на пазара и бяха само немски. Не  измислени марки с ниска мощност и след година ползване да отиват при Мише за отпадък. 


     Отплеснах се,  но формата и големината на плочите е важна - корите се сгъват така, че да паснат точно вътре на гнездата. Плънката може да бъде различна, тези тук са със сирене и яйце едните, а другите - със спанак и сирене. И двете плънки любими у нас. И много се харесаха на  човеците - хрупкави корички и мека, топяща се в устата вътрешност.  И ви съветвам да не чакате да ви останат кори, за да ги правите :) а да си купите, ако нямате пакет кори и да си ги  направите в почивните дни. 
      Продуктите са толкова, колкото банички решите, че ще правите :) Аз ще споделя за една. Т.е. две триъгълни банички, от една и половина кора.  Според мен от толкова дебелината на баничките е най-добра.
Три кори за едно зареждане на тостера :) от там нататък - колкото ви трябват. 



Продукти: 
фини кори за баница 
олио за намазване на корите 
за плънката: 
яйце и сирене (намачкани, гъста да е плънката) 
сирене и спанак (бланширан, отцеден и нарязан) 

яйца за намазване, или потапяне 

Приготвяне: 
* Една  кора се намазва в половината си част с малко олио (с четка е най-лесно). 
* Сгъва се на две, пак намазва съвсем тънко и поставя половината кора. 
* Плънката се разпределя по повърхността на корите (около 2-3 лъжици) , след това се сгъват на пакет - с големина на гнездата на тостера.  Само се внимава при сгъването да не се случат много кори една към друга, а да бъде плънка към  корите, за да не остават сухи те. 


* Тостерът се загрява предварително. 
* Готовите пакетчета се потапят за бързо в разбитите яйца и отцеждат и поставят в тостера. 
* Затваря се и пекат около 8-10 мин - тук времето зависи от мощността на тостера,  аз проверявам след 5-6та минута, но си бяха още сурови. 
* Когато се зачервят и  хванат прилична коричка - готови са.  Изваждат се и срязват по диагонала, който се е оформил - а там коричката е най-хрупкава :) 


Добре е след като се охлади тостера да се почисти, защото когато изстине съвсем е по-трудничко :) 



21 коментара:

  1. Пепи, изглеждат много вкусни, Явно, трябва да се пробват! Приятни почивни дни ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва, Ети :) Направи на децата, със сигурност ще им харесат :)

      Изтриване
  2. Страхотна идея за закуска тази сутрин,а и имам един такъв забравен в шкафа тостер.Явно му дойде времето да се върне към живота :] Благодаря за идеята :]

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идея.
    Хем стават красиви, хем икономично ... За закуска често правех, но в халогенната фурна;
    Тостер-сандвичът ми е същия и се вади много рядко...
    Браво Пепи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направо не ми се вярва, че имаш такъв уред и не ползваш :)

      Изтриване
  4. Чудесни!!!Направих едни със сиренце и едни за "гивезелък" с пиле,масло ,кашкавал и сос Бешамел.Леле,чудо!!!
    Опеделено след около 10 години и дойде реда и на тази машинка.Отново благодаря за идеята,Пепи!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама че си пъргава ! Моите човеци ги харесаха заради хрупкавината, но на мен ще ми харесат със сос и щом казваш :) ще се поглезим! Раддвам се, че ти харесаха :)

      Изтриване
  5. Много апетитно изглеждат! Нямам такъв уред но може пък да ми дойде нещо на ума! :)))
    Хубави почивни дни, Пепи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На грил тигана Ина и отгоре с капак, който. Да ги притиска.
      ХубАви почивни и празничнични дни и на теб :)

      Изтриване
  6. Благодаря, че пусна рецептата, Пепи! Ще се възползвам непременно! Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще чакам да видя, Кате :) Дано се харесат и на твоите момчета!

      Изтриване
  7. Аз пък ще си дръпна от тук за закуска, след мързелуване в леглото утре:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дърпай, Веси, ама виртуалната няма да нахрани :)))

      Изтриване
  8. Пак ще кажа,че никога,ама никога нямаше да ми дойде наум тази операция в точно тази машинка.
    Пепи,гарантирано ще пробвам как ще се получат баничките в нашия тостер и ще докладвам.От сега благодаря за споделената прекрасна идея,защото изглеждат умопомрачително-апетитни!Връщам се още малко назад,че май имам още нещо пропуснато :)) .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стискам палци и се надявам да се харесат и на вас, Роси! При нас момичето не хареса толкова спаначените, но пък с младежа добре им се получават комбинациите :) Е, според тях - носели и на гъби в плънката.
      Виж, на мен и Мише и двата много се харесаха.

      Изтриване
  9. Баничките на Петя на тиган съм правила аз. Стават много вкусни, но това твое предложение ме заинтригува и ще си направя и аз тези красоти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи да се задължа да направя на тиган баничките и аз :) Щом препоръчваш :)

      Изтриване
  10. Уникални банички! Дали биха станали в тостер, който е оребрен като грил тиган?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, разбира се, вместо 2 комплекта банички ще имате една по-голяма.

      Изтриване
  11. Отново страхотна рецепта. Благодаря много за идеята. Тази вечер тези банички вечеряхме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля :) Много се радвам, че са Ви харесали :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...