Името на рецептата почти изчерпва продуктите :) Авокадото е плод, който трайно се настани у нас, макар недолюбван от двете ни девойки. Може пък някога да го харесат, знае ли се :) Човек винаги има право да си променя вкуса.
Аз и мъжете го хапваме на салата и на пастет, но скоро приятелче ми показа рецепта, на която просто е намазано на филия, поръсено с щипка лют пипер. Да му даде вкус, тъй като само по себе си то е безвкусно :) Опитах :) само с лютия пипер, но ..... на мен си ми трябва и сирене с него. Та ето го този пастет :) дип, или разядка. Кайенския пипер не е отровно лют, затова съм използвала точно него, вместо домашния ми лют :)
2бр. авокадо (избираме омекнали, готови за ядене)
2бр. печени червени чушки (ако са много големи - една)
2 скилидки чесън
50 г синьо сирене
сок от половин лимон
1/2 ч.л. лют кайенски пипер (Котани)
щипка-две сол, ако чушките не са солени
Приготвяне:
* Печените чушки се нарязват на ситно.
* Печените чушки се нарязват на ситно.
* Скилидките чесън се пресоват/намачкват.
* Сиренето се натрошава на дребно.
* Месото на двата броя авокадо се изважда и намачква с вилица. Залива се с лимоновия сок и смесва с другите продукти, заедно с половината от кайенския пипер и солта.
* Обърква се.
* Разпределя се на препечени филии и поръсва с останалия пипер. Или просто го поръсвате, както е в купата. Но го хапвайте скоро след направянето му, тъй като ако престои над 5-6 часа в хладилника цветът потъмнява.
* Разпределя се на препечени филии и поръсва с останалия пипер. Или просто го поръсвате, както е в купата. Но го хапвайте скоро след направянето му, тъй като ако престои над 5-6 часа в хладилника цветът потъмнява.
Това е чудесна идея и за лек нюанс с лют пипер, Пепи ...
ОтговорИзтриванеи по мой вкус, със синьото сирене - също:)
Благодаря, поздрави и хубава нова седмица!
Много се радвам, че ценитегл като теб на добрите предястия го харесва, Диди!
ИзтриванеПрегръдки и спорна седмица и на теб!
Като ценител на антипастите това предложение ме грабна веднага, Пеп! С лютото как ще се разберем не знам, но пък винаги си струва да се опита! Поздрав най-сърдечен!
ОтговорИзтриванеЕ, такова пък не съм правила, нооо, одеве си купих авокадо, у нас само аз го хапвам, печени чушки имам във фризера, аз бих опитала с пушен пипер, намира ми се, та като нищо тези дни мога да си врътна едно такова пастетче!
ОтговорИзтриване