12 декември 2017 г.

Пилешки крилца в Пепси кола

        След кратко допитване до последователите на страницата във ФБ се реших да споделя рецептата за едни от най-вкусните пилешки крилца. Обикновено всичко си споделям,  но тези крилца в пепси кола така и не успях да снимам на дневна светлина, а среднощните ми снимки са антипод на прилична дори кулинарна фотография.  (ПП: Успях. Горната снимка е на дневна светлина, а нощната я свалих долу, под рецептата) 
Единственото успокояващо е, че крилцата са сочни, топящи се в устата, лепкави и вкусни за всички, които обичат леко сладникавия вкус на месото.   Рецептата може да се приготви и с пилешки бутчета, и с филе. Поставям ги на второ място след невероятно вкусните Пилешки крилца "3 лъжици" и поне няколко стъпки пред  другото ми "дрогирано пиле" с кока-кола. Приготвят се много бързо - няма мариноване; купувате от магазина, или размразявате от фризера и мятате в тигана. Ако са за повече от 2 души - в тенджерата.   

Продуктите са: 
1кг пилешки крилца с отрязани връхчета - тънката част. 
300 мл (500мл***) PEPSI (не кока кола!)
150мл соев сос 
2-3 с.л. олио 

Приготвяне: 
* Крилцата се нареждат в тиган, или тенджера, плътно едно до друго. Зависи от размера на съда, но един тиган с d ~26см. събира килограм крилца. Ако са повече се приготвят в тенджера, на два реда.  
* Заливат се с течностите, които трябва да бъдат 1см. над месото. 
* Варят под капак за 10 мин, след които капака  се маха и варенето продължава без него. 
* Варят се на средна степен на котлона за около 30 мин - през това време течностите се изпаряват и остава гъст, лепкав сладко-солен сос. 
Да си оближеш пръстите! :nyam: 

Подходяща гарнитура са ориз, или задушени зеленчуци с масло. 

***Количеството Пепси може да е повече, или по-малко - зависи от това колко обичате сладко-соления вкус. Ако сложите повече пепси, те ще бъдат по-сладки. 

12 коментара:

  1. Отговори
    1. На ход са бутчета приготвени по тази рецепта

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Филе, филе, ама ги направих с крилца.
      Харесаха ми, но една идея недоготвени ми се получиха, малко ми стърчаха над течността.

      Изтриване
  3. И съвсем в тъмното да ги снимаш, не можеш да скриеш колко са апетитни. За снимките не веднъж съм казвала: не лишавайте блоговете си и нас:) от вкусни рецепти, заради едни снимки. Те винаги могат да бъдат сменени, пък и да не се сменят на кого му пука, при тези вкусни резултати. Изглеждат много вкусно. Поздрави, Пепи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се да те видя отново :)
      Обещавам друг път да не мисля много, пък който вярва ще оцени рецептата, като я опита, нали :)
      ППоздрави, бонбон и весели зимни празници!

      Изтриване
  4. Пепи, тази вечер се насладихме на твоята рецепта, само че беше с бутчета. Много ни хареса!
    Благодаря ти!
    Хубава вечер и весели празници! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еха, много си бърза, Хриси :) С бутчетата е още по-хубаво, поне за моя мъж :) защото нямат толкова кожа.
      Весели празници и на вас!

      Изтриване
  5. А днес - отново:
    Честит рожден ден, Пепи!
    От сърце ти желая да се радваш на здраве,
    хубав късмет и успехи,
    творчески идеи и кулинарно вдъхновение,
    с много усмивки, щастие и сбъднати мечти.
    Светли и благословени Рождественски празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря за милите пожелания, Диди!
      Весели и светли Коледни празници и на теб!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...