14 октомври 2021 г.

Пържени филийки на рулца

 
       Рулца от хляб с шунка ,  кашкавал и рулца от хляб с крема сирене и сладко,  рулца от хляб с банан и течен шоколад. 

       Една разновидност на любимите ми пълнени пържени филии.  Тук на рулца и освен със солена, има и сладка плънка.   Единственото условие тук е да си намерите пресен/мек тостерен хляб. Има някои видове с по-големи филии, гледайте от него да е. Страхотни за закуска, и за десерт са. Т.е. за по всяко време.  

Необходимите продукти са: 
Тънко нарязани филии мек хялб/тостерният е много подходящ, както писах 
Олио и масло за пържене   ( 3/1 части)
2-3-4 яйца за паниране, разбити с щипка сол и  прясно мляко и щипка сол (за 5 рулца  стигат 2 яйца с 2 с.л. прясно мляко - на 1 яйце слагам 1 лъжица мляко)

За плънките: 
Крема сирене и сладко/не желе, че много тече 
Шунка/колбас и кашкавал/топено сирене на листчета 
Банан и течен шоколад 

Приготвяне
* По-твърдите кори на хляба се изрязват. 
* Останалата част на филиите се разточва с точилка  до тънко - ок 2кмм. Много лесно става с помощта на свежо фолио, без друго после трябва за опаковането им преди пържене. 
* По средата се поставя от плънката - сладка, или солена. 
* С помощта на свежото фолио/или полиетиленов плик се завиват на стегнато руло и увиват като бонбон. Плънката всякак трябва да остане добре завита вътре. На тези с шунката може да стига до края на филията, тя няма как да се разтече. 
* Прибират се в хладилника за 2 часа, или в камерата/фризер за 30 мин. 
* Загрява се мазнината - подберете по-тесен съд, защото после тя се изхвърля.  Достатъчно ед а събира по 3-4 рулца наведнъж.  А мазнината да напомня е 3 части олио с 1 част масло. 
* Развиват се, потапят се в разбитите яйца с прясно мляко и пържат на средна степен на котлона (6 от 9 примерно) от всички страни. 
* Изваждат се да се отцедят от мазнината на кухненска хартия. 

 
 


2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...