11 септември 2022 г.

Пастет от авокадо с пушена сьомга

 

       И крема сирене.  Ужасът на шеф Манчев :) Това са продуктите на това пастетче, което много харесвам и често ме спасява за закуска. Нищо, че е с риба :) Човек, който може да закуси шкембе чорба едва ли се плаши от риба в закуската :) Пушената сьомга са коремчета, които продават в много търговски вериги. Тук при нас има в една голяма, но незнайно защо там са едни по-тънички (кожа и мазнина) и голяма част от тях изхвърлям, а в друга местна вериги са доста богати на месо. Като се почисти от кожата е подходящо за всякакви салати, пастата от предната публикация и различни пастети. 

Рецепта :) точна няма. Правя я с равни части месо от рибата, омекнало авокадо и крема сирене. 

Всичко се намачква и обърква, а когато не е за закуска - прибавям и фино смляна скилидка  чесън. Подправки не слагам; за мен е достатъчен ароматът на пушената риба. 


3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...