30 август 2009 г.

Печени свински ребърца с лимон и подправки





Продукти:

1,300-1,500 кг. свински ребра
3-4 с л соев сос
1 лимон
100мл бяло вино
100 мл бира
по 1 к.л. кимион, черен пипер, кориандър, мащерка, розмарин, лют пипер и чубрица – смлени едро

2-3 глави чесън цели
1 с л сусам


Приготвяне:

* Ребрата се нарязват
* Сока на лимона и всички други продукти се смесват и разбъркват хубаво.
* Ребрата се поставят в найлонов плик, сипва се маринатата вътре и завързва плика.
* Прибират се за поне 5-6 часа в хладилник
* Приготвя се тавата за печене и се изваждат само ребрата в нея.
* Останалата марината се прецежда в тавата (да се отделят парчетата подправки)
* Поставят се в тавата и двете половинки на изцедения лимон; почистените глави чесън - цели, само с резната опашка
* Завива се тавата с фолио и пече в предварително загрята фурна за около час.
* Отваря се фолиото, обръщат се ребрата, изважда се лимона и се допича до зачервяването им на 180-200* (още около 40 мин.)

*По желание при обръщането ребрата се поръсват със сусам и така допичат. Така стават с хрупкава коричка

1 коментар:

  1. Таня Първомай31 януари 2014 г., 22:52

    Не мога да повярвам,че няма коментари на тази рецепта! Пепи още този уикенд смятам да ги пробвам тези ребърца. Мнооооооооого вкусни ми изглеждат, ама много :) Мамооооооо......... Сигурно няма да съм първия човек който е готов да бъде осиновен от Вас госпожо Пепи :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...