Или как да панираме сирене в сусам и други ядки, без да се разтече
Необходими са:
сирене - твърдо, без шупли и да се реже добре, да не се троши. Най-лесно става с Фета или Дунавия /ако може да си намерите истинска/
на всеки 100гр сирене по 1 белтък и по 60-70гр. сусам.
мазнина за пържене
приготвяне:
* Сиренето се нарязва на филии с дебелина ок. 1см. Ако е много солено се изкисва предварително или както е нарязано на филии се залива с гореща вода за 10 мин. и отцежда. Така се обезсолява много бързо.
* Белтъците се разбиват с вилица за кратко.
* Сусама се поставя в дълбока чиния.
* Готовите парчета сирене се потапят в белтъците, след това овалват в сусама.
* Нареждат се на дъска /или широка чиния/ върху свежо фолио.
* Поставя се още пласт фолио върху сирената и притискат с ръка, за да полепне добре сусама, или направо с ръка внимателно притиска всяко парче сирене.
* Прибират се за 30 мин. в хладилник или 10 мин. в камера.
* Пържат се в силно загрято олио, което да достига поне 1/2 от височината на сирената.
Аз лично обожавам да си ги хапвам със сладко от боровинки, другите в къщи - натюр
По същия начин се панират в смлени орехи или други ядки.
По същия начин се панират в смлени орехи или други ядки.
Благодаря за подробната информация.Лично аз също го предпочитам със сладко от боровинки/и тази година взех че направих/Да ви е сладко
ОтговорИзтриванеХеххех, Дани, сладко ни е, само дето малкото чаве днес след като изяде всичките пенкейкове със сладко от боровинки реши, че трябва да направим още поне една доза :)
ОтговорИзтриванеОчаква те награда при мен.Поздрави Nanita!
ОтговорИзтриванеПепи,
ОтговорИзтриванеобожавам твоите рецепти със сирене!
Сърдечен поздрав и едно признание при мен, Диана
Дианка, Нанита,
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите поздрави :)