23 август 2009 г.

Панирано сирене в сусам





Или как да панираме сирене в сусам и други ядки, без да се разтечеsmile1

Необходими са:

сирене - твърдо, без шупли и да се реже добре, да не се троши. Най-лесно става с Фета или Дунавия /ако може да си намерите истинска/
на всеки 100гр сирене по 1 белтък и по 60-70гр. сусам.
мазнина за пържене


приготвяне:

* Сиренето се нарязва на филии с дебелина ок. 1см. Ако е много солено се изкисва предварително или както е нарязано на филии се залива с гореща вода за 10 мин. и отцежда. Така се обезсолява много бързо.
* Белтъците се разбиват с вилица за кратко.
* Сусама се поставя в дълбока чиния.
* Готовите парчета сирене се потапят в белтъците, след това овалват в сусама.
* Нареждат се на дъска /или широка чиния/ върху свежо фолио.
* Поставя се още пласт фолио върху сирената и притискат с ръка, за да полепне добре сусама, или направо с ръка внимателно притиска всяко парче сирене.
* Прибират се за 30 мин. в хладилник или 10 мин. в камера.
* Пържат се в силно загрято олио, което да достига поне 1/2 от височината на сирената.

Аз лично обожавам да си ги хапвам със сладко от боровинки, другите в къщи - натюрsmile1
По същия начин се панират в смлени орехи или други ядки.

5 коментара:

  1. Благодаря за подробната информация.Лично аз също го предпочитам със сладко от боровинки/и тази година взех че направих/Да ви е сладко

    ОтговорИзтриване
  2. Хеххех, Дани, сладко ни е, само дето малкото чаве днес след като изяде всичките пенкейкове със сладко от боровинки реши, че трябва да направим още поне една доза :)

    ОтговорИзтриване
  3. Очаква те награда при мен.Поздрави Nanita!

    ОтговорИзтриване
  4. Пепи,
    обожавам твоите рецепти със сирене!
    Сърдечен поздрав и едно признание при мен, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Дианка, Нанита,
    Благодаря за хубавите поздрави :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...