1 февруари 2012 г.

Сандвич...........Забранено до 16.

Колко либерално, а? Само до 16. 
иначе заглавието на днешната публикация трябваше да звучи нещо такова 
Виденията  на войника или сандвич с еротично звучене.
Така и така напоследък съм  изпортила  авджи Стоев отвсякъде, да взема го довърша с тази  публикация.  Този сандвич беше едно от нещата, с които ме подмами преди 25 години и 7 дни да заживеем заедно. Накратко - нанесе се при мен. Това му напомням понякога, ако намекне, че нещо е излъган в живота. Но всъщност сме зрели хора и ако някой си купи бисквити "Катеричка" едва ли ще очаква от пакета да излезе такава. С пълна тежест са тези думи и за долния сандвич. 
Ден след като се запознахме на мен ми трябваше точилка (да не мислят  младите, че се продаваха като сега във всеки втори магазин), той си предложи услугите, в замяна на което поиска "блага баница с често мляко". И ще се реваншира като ми  направи най-невероятния, най-богатия, най-вкусния и най засищащ 



Сандвич тип Момина пъпка
който като войник ги е спасявал от гладна смърт.  Ама точно така произнесен.  Е, аз доживях на годишнината (незаконна все още) да го опитам, за да разбера дали името или продукта се е явявал като спасител......
Той баница яде още следващата седмица, ама сандвича аз дочаках тези дни.
Истината е, че имах по-богати очаквания от вкуса на този сандвич, но Човекът ме отрезви с признанието, че ............... всъщност така си припичали хляба с маслото, докато някой нареже салам или кашкавала да си дояждат. А украсата е идея на зевзеци, неразкрили идеята на името на сандвича - дали е с еротичен привкус или със спомени за акне. Тфююю, дълбока тайна.... тя рецептата на торта Бароци в оригинал по-скоро ще намеря......... 
И  тъй като първата част на Проект 10 - Ястия с дивеч е съвсем в  края си, с този легендарен сандвич слагам началото на следващия - Сандвичи
С особено големи симпатии към топлите, пре-печените, пържени дори... студен сандвич може и да направя за някой от любимците, но благодаря, нито обичам, нито опитвам. Сигурно доста съм изяла като малка.

Рецептата  newsm53 в оригинал се изпълнява така за 1бр. сандвич: (горната снимка е жалка  моята имитация)

Продукти
Хляб, яйце, масло, колбас, сол и черен пипер.
Приготвяне:
Загрявате фурната на 200*
Отрязвате 2 филии хляб с дебелина по 1,5 см. 
Отрязвате още една филия с дебелина до 1см. 
Поставяте тънката отгоре и с лъжичка изчегъртвате (счупи ми се клавиатурата) средата и, колкото да има място за едно яйце  - но не до дъно, а оставяте тънка до прозрачност част от средата, която ще държи яйцето.
Поставяте двете по-дебели филии една върху другата и втората покривате с прилични количества масло. "Какво е сандвич без масло?" 


Върху него подреждате парчета колбас и завършвате с третата -  изрязаната филия. 
Чуквате в отвора яйцето и внимавате жълтъка да остане цял в средата.
Намазвате филията около него с масло, посипвате със ситно нарязани парченца колбас, едно в средата на жълтъка :) поръсвате с черен пипер, сол и пренасяте на решетката във фурната - тя трябва да бъде поставена някъде надолу,  за да не изгори (много) салама) 


Пече се до зачервяване на яйцето, което трябва да остане леко рохко.
Изважда се с лопатка от фурната, долната филия е с приличен тен, но тя е само подложка и се предлага най-близкия приятел на човека - в случая при нас - куче-Рита-на-Мишо-и-Тишо.

Ей го на, заснет на снега, отпреди да ме пипне грипа. Но сандвич, правен в полеви условия, отчасти и в снега през зимата заслужаваше да бъде увековечен на сняг. 


Тъй като у нас от около 9 години не сме казарма, реших да го подобря.
Сложих две дебели парчета салам (да е спорно за тези филии), резен кашкавал и резен сирене. И масло, колкото трябва. Поетапните снимки са си от моето вече изделие. Повече му се радвах :)
Идеята за излишната филия е  маслото да попие добре във втората, но тя да не се препича, а да остане сочна. Хитро. 


ПП: Ели, Кевин не е ходил в казарма!

49 коментара:

  1. Е, Пепи, със страхотен сандвич те е подлъгал Мишо :)
    Ама си е струвало!
    А твоето допълнено и преработено издание е страхотно!
    А Кевин е цар на сандвичите :)
    Мога само от снимките да се нахраня!
    Топла прегръдка и смятам че вече оздравяваш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дани, прегръдка и за теб!
      И аз така смятах, ама явно съм объркала сметките...

      Изтриване
  2. Пепчо, много весела публикация, така се забавлявам с твоите истории...:) Много забавно! Сандвича изглежда наистина вкусно! Снимките ти са чудесни! Благодаря ти за настроението:):):). Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубава вече на теб, Кате!
      Радвам се, че се забавляваш. Достатъчно студено е навън; трябват повече усмивки :-)

      Изтриване
  3. Хахаха доста интересна публикация Пепчо. Благодаря ти :)))) Сандвичите са много богаташки, защото както знаем подобни студентски са бедняшки(2 филии хляб по средата 1 по-тънка ;) )

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Айля, този е далеч от студентския :))
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Хаха, ама какви заглавия само :))
    Чудесен сандвич - мисля, че ми засвириха червата :)))

    Хубав ден, Пепи :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, с ония малки бурканчето, дето можиш да си сложиш кекса в чантата, хич не те мисля :)
      Заглавието, а :))
      Хубава зимна вечер на теб!

      Изтриване
  5. Пепи, много ме развесели с тази публикация! Смях се от сърце, мила! Вярно, на гърба на г-н Стоев, но пък от сърце! Прегръдки и за двамата! Сандвичът е страхотен и още тази събота ще го приготвя за моя съпруг. Децата само ще гледат, нали са под 16. ;) Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е нищо, че на чужд гръб, Еви. Той пък Стоев си се гордее с този сандвич :-)
      Децата да закусят по-рано :))
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  6. Страшно ме развесели с вашата история! Сандвича е трепач!

    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки има много такива случки, Петя :)) Поздрави и хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  7. Ей, това си е рецепта с история!А някои неща, са по-добре да останат неразкрити, визирам "чудното име" на този сандич, защото може и да не ни хареса...А така в догадка-можем да си представяме ....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правилно, Бети, по-добре някои неща всеки да ги разбира както му идва отвътре :))

      Изтриване
  8. Браво Стоева, браво Пепи!
    Ти уби в мен всяка надежда да постигна някакъв връх в "сандвичоправенето" след това чудо на кулинарията :))))
    Много се забавлявах с разказа ти, ама верно ли Мише не ти направи сандвич, както обеща? Амаааааа, баница яде, налииии? Аааа, отървала си фронта мила Пеп! Вземи се в ръце!
    Прегръщам ви и двамата и специални поздрави на Рита...
    Лек и приятен ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Верно, Норче; не направи. едва сега. И яде баница да. Не само тогава :) Ама сега му отмъщавам с баница с готови кори.
      Прегръдки и на вас!
      Рита е голяма. Не смея да поздравявам лично аз :))

      Изтриване
  9. Хаха, много добро, хареса ми. Взема да се науча и аз да правя нещо подобно, че да излъжа някоя жена най-накрая... :D Поздравления, непременно ще се пробва, и без друго само това мога да правя - сандвичи. :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Артур, пробвай :) Но сега да подмамиш девойка със сандвич ще е мисия невъзможна :))

      Изтриване
    2. А сандвичите са сериозна храна де.

      Изтриване
  10. Хаха, разсмя ме искрено!поздравления за свежата публикация!Хареса ми !Поздравления и за годишнината, макар и с малко закъснение!
    Желая ви дълги години уважение и разбирателство!
    Успех в новия проект , за сандвичите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Соня. Тя не е официална. Живи и здрави, през май е.

      Изтриване
  11. Хахах, Пеп-чо, отдавна прехвърлих 16, та си грабвам таз момина...кхъ, кхъ, пъпка. Мноооого идейно, като нищо ще го сервирам на половинЪт за Св. Валентин, тъкмо да го подразня, че той този празник не го признава, а си уважава Св. Трифон!
    Прочетох за грипа, айде да си го изпратила вдън гори Тилилейски вече!
    Хубав, мразовит /дано да е последен!/ следобед!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако го сервираш и с вино, ще почетете и двата празника :)
      Не съм го изпратила още, надявам се скоро.... че ми писна. Седмица откарах .
      Хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  12. Много хубав сандвич с още по-хубаво заглавие :)
    Поздрави Пепи ,много настроение ми донесе публикацията ти.
    Чудесна история ,разказана с чувство!
    Веселото настроение и на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мира, има спомени, които няма как нда не ни усмихнат :) Пък този сандвич в последните години будеше усмивки, защото го бяхме решили, че дори не са правили.
      Хубава вечер на теб!

      Изтриване
  13. Пепчо, много вкусно подлъгване :) Сандвичите ще ги направя още в събота :)

    ОтговорИзтриване
  14. Пепи, за сандвича и разказа вече е написано много, присъединявам се и аз:)
    Ако обаче правилно съм разбрала:
    "преди 25 години и 7 дни" -
    Честита сребърна годишнина,
    със сърдечни пожелания за здраве, любов и топлина, щастливи дни и още много хуабви моменти заедно!
    Бързо оздравяване и усмихната вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече съм здрава, Диди. Да се надявам :)
      Благодаря ти! Ще си позволя да празнуваме още веднъж - на датата от гражданското.
      Хубави почивни дни на теб!

      Изтриване
  15. Пепчо,
    май не си единствената, прилъгана навремето;) И свекърва ми още чака своя крем-карамел;)
    Обаче сандвича си е заслужавал чакането;)
    Феноменален е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еййй Мъхче, ти ме успокои съвсем. Но няма да признавам, че съм избързала тогава, нали :))

      Изтриване
  16. Този сандвич е страхотна идея за закуска! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Ей това се казва хубава история, Пепинко! :)
    Пожелавам ви още дълги години в сговор и любов!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здраве да е, Лети, другата ще я договорим :)

      Изтриване
  18. Пепи,забавлявах се тук по нощите с теб и твоите разкази,мила!
    Видя ли сега,с благата баница не го разчувства,но болна и грипава успя...ама и той добре те е нахранил,не можеш се оплачи хич :)!
    Сандвичът и на двама ви е внушителен и много вкусен!И аз май съм повече по топлите.
    Лека нощ и поздрави,Пеп!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, Роси, ама в едни часове пишем с теб... нормалните хора отдавна спят.
      Не се оплаквам, само си мрънкам.... ама пък колко щеше да е тихо, ако не, а :))
      Лека нощ и хубави почивни дни, мила!

      Изтриване
  19. Пеп, невероятен сандвич,ще го приготвя задължително, че моят като го види няма да ми се размине така или иначе! Страхотен е и поста ти, много забавен, да сте живи и здрави още много години!
    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Маги! И вие да сте живи и здрави! Хубави почивни дни!

      Изтриване
  20. Пеп, сандвича ми харесва, с твоя "ъпгрейд" още повече :)
    Честита ви годишнина :) и да се слушате :)

    ОтговорИзтриване
  21. Какво му е на сандвича-и на мен ми хареса много...
    По-добре късно,отколкото никога.
    Пепи,много си забавна и много ти се радвам.
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, Живе. Важното е, че е навреме :))
      Приятни почивни дни и на теб!

      Изтриване
  22. Развесели ме, Пеп. Тези дни имах нужда! Обичам рецептите с история, а тази задоволи и надмина всички мои очаквания. Какво да кажа- с чувство за хумор и сандвич по-лесно се живее! Бракът в голяма степен е и въпрос на късмет и мисля, че и двамата сте късметлии. Трябва да си направите семеен празник, посветен на този зарибяващ и сплотяващ сандвич!:))Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гуинет, липсата ти се усеща навсякъде, да знаеш!
      Ще си направим празник, нека дойде законната дата - живи и здрави. Може би свещичка на сандвича трябва да приготвя :))
      Права си, че е късмет. И брака. Наистина с усмивка се живее по-лесно. Най-малко, за да усмихне другата страна :)
      Поздрави и на теб!

      Изтриване
  23. Жено, ти си феномен. Страхотни ястия си сложила в сайта. Пиша ти 6!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей, мерси :)
      Затова съм си направила сайта, да ги слагам :)
      А ти като си направил блог на Левски :)) защо не го поддържаш?

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...