13 септември 2014 г.

Пастет от патладжани с майонеза


Ели му казва "кьопоолу", ама то няма майонеза, пък има чушки :) Дип, пастет, мазило :) , както ще да се нарича, това е е печен патладжан, пасиран с майонеза. Което почти изчерпва въпроса за приготвянето му :)
Много бързо и лесно мазилце за намазване на филии (е,  и гарниране после с маслини, колбас, филе някакво...)
Целогодишно имаме печени патладжани из фризера,  тъй като самото  кьопоолу  не е много тачено от мъжете ни. Но пък младия мъж този пастет го харесва :) 


Ами това е :)

Необходими са печен патладжан, сол, чесън и майонеза. Може и купешка :) 

Пропоцията е: 

на 400г.  чисто количество изпечен, обелен и отцеден патладжан 
3-4 обелени ск. чесън, 
кафяна лъжичка сол (на вкус) 
100 г майонеза 

понякога и 1 печена чушка. 

Патладжанът се нарязва на едро и заедно с останалите продукти се пасира до хомогенност. 

Поне седмица издържа в хладилника :) 


16 коментара:

  1. Вкусно...обичам патладжан...
    Благодаря за чудесната идея, Пепи,
    поздрави за теб и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дианка :) Хубава и спорна нова седмица на теб!

      Изтриване
  2. На туй аз му викам кьопоолу и слагам няколко счукани орехови ядки:) Много апетитно е при теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. а не, не искам с орехи бе :)))) Нали писах, че орехите ми дразнят георграфския език от йода :))
      Шеигувам се, който иска може да си сложи, сигурна съм, че и така е вкусно , само дето аз не мога :)

      Изтриване
  3. Много вкусно и обичано вкъщи, без значение от името. Прекрасна нова седмица, Пепи! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря за разбирането, Еви :)
      Прегръдка и за теб!

      Изтриване
  4. Пепи,щом издържа в хладилника седмица като гледам няма да съм закъсняла да си поискам една намазана филийка :) .С майонеза не съм опитвала такова пастетче,така че веднага съм готова да се насладя на твоя вариант.Пожелавам ви хубава,успешна и ползотворна седмица на всички у дома!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага замазвам една филийка, Роси :) В неделя пак правих :) Знам, ч ене си фен на майонезата, но съм правила с подобен с цедено мляко и яйца - може така да си направиш, ако решиш.
      Благодаря ти, хубава и спорна седмица и на теб да е!

      Изтриване
  5. И на кьопоолу си го харесвам, а и на това мазило няма да откажа! Тъкмо сама ще си го ям, че останалите не обичат патладжан! :)
    Успешна нова седмица, Пепа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубавото е, че винаги може да се приготви по малко от него :)
      Благодаря ти, Ина, хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  6. Хахха дип, пастет, мазило, я дай една филийка насам:))) Чудесия е, то се вижда! Прегръдки от мен, и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Давам, Кате :) няма значение името, важно е - да е вкусно :)

      Изтриване
  7. Пепи, ама явно в нашите домове имаме сходен вкус, да знаеш. И у нас, в моето вкъщи (че при любимия по съвсем друг начин го хапват), точно на това казваме кьопоолу. ;) Много обичам! И аз искам сега филийка, да не остана по-назад! :)
    Прегръдки, мила Пепи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. давам, Гери :) малко късничко, но с удовол ствие черпя филийка :)
      Прегръдки и хубави почивни дни!

      Изтриване
  8. Това и аз го харча много. Понякога и орехи слагам, понякога без тях, както си го описала ти, ама ми е много вкусно и разяждащо, особено на печен хляб :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...