2 януари 2010 г.

Кьопоолу





Продукти:
4 средни патладжана /ок. 1кг/
5-6 едри чушки
3-4 ск чесън
ок 100 мл зехтин/олио

Ние го предпочитаме така, без домати smile1


Приготвяне:
* Патладжаните и чушките  се надупкват с вилица или шишче и изпичат;  прибират се в тенджера с капак или найлонова торба, за да се задушат.

* Достатъчни са  20-на мин. задушаване, за да се  обелят лесно.
* Посоляват се и оставят се в наклонен съд да се отцедят за поне 5-6 часа.
* Нарязват се ситно и смесват.
* Чесъна се счуква, като се прибавя малко по малко зехтина/олиото, докато поеме половината мазнина и се получи каша.
* Прибавя се към зеленчуците с разбъркване. Добавя се с непрекъснато разбъркване и останалата мазнина.

** След като етапа на отцеждане, поставям в буркани  патладжан и 1-2 чушки; затварям бурканите и стерилизирам   половин час. Когато потрябва - изваждам, нарязвам и обърквам с чесън и олио.
*** Изключително вкусна гарнитура или самостоятелно на препечени филии smile1


2 коментара:

  1. Благодаря за прекрасните рецепти! Всичко е така чудесно обяснено, направо нямам думи да изразя възхищението си от вашите умения! Също така много ми харесаха местата, които сте посетили и описали в блога.
    Кьопоолу ще направя също по тази рецепта, не само...и много други рецепти ще приложа в моята кухня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че Ви допада начина на описване :) с малко повече подробности и обикновено с предисловие някакво. Но никога не съм харесвала написаните като в рецептурник - продукти-приготвяне и готово.
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...