Продукти:
4 средни патладжана /ок. 1кг/
5-6 едри чушки
3-4 ск чесън
Приготвяне:
* Патладжаните и чушките се надупкват с вилица или шишче и изпичат; прибират се в тенджера с капак или найлонова торба, за да се задушат.
* Достатъчни са 20-на мин. задушаване, за да се обелят лесно.
* Посоляват се и оставят се в наклонен съд да се отцедят за поне 5-6 часа.
* Нарязват се ситно и смесват.
* Чесънът се счуква, като му се прибавя малко по малко зехтин/олио, докато поеме половината мазнина и се получи каша.
* Прибавя се към нарязаните зеленчуци заедно с останалата мазнина и разбърква.
** След етапа на отцеждане, поставям в буркани патладжан и 1-2 чушки; затварям бурканите и стерилизирам половин час. Когато потрябва - изваждам, нарязвам и обърквам с чесън и олио.
*** Изключително вкусна гарнитура или самостоятелно на препечени филии :)
Благодаря за прекрасните рецепти! Всичко е така чудесно обяснено, направо нямам думи да изразя възхищението си от вашите умения! Също така много ми харесаха местата, които сте посетили и описали в блога.
ОтговорИзтриванеКьопоолу ще направя също по тази рецепта, не само...и много други рецепти ще приложа в моята кухня!
Радвам се, че Ви допада начина на описване :) с малко повече подробности и обикновено с предисловие някакво. Но никога не съм харесвала написаните като в рецептурник - продукти-приготвяне и готово.
ИзтриванеПоздрави!