Един прекрасен десерт през дългите зимни вечери.
Прави се изключително бързо, излизат много :) и утоляват глада за сладко.
4 големи ябълки - по-кисел сорт
Смес за панировката:
220мл бира
2 с л мед
1 к л канела
брашно за гъста каша ( по-гъста от палачинкова смес)
или:
15гр прясна мая
220 мл топла вода
2 с л мед
1 к л канела***
брашно за гъста каша (както по-горе)
олио за пържене - маслена баня
Приготвяне:
Режат се кръгчета - не по-дебели от 3-4мм.
Разбива се бирата с меда, прибавя се канелата и брашното.
- Или се прави гъста кашичка от маята, водата, канелата и брашното.
Потапят се парченцата ябълка в тестото и веднага се пускат в горещото олиото.
Пържат се много бързо - по-малко от минута от всяка страна.
Изваждат се и нареждат на решетка, под която е поставена абсорбираща хартия, за да се отцедят. Ако се изваждат на хартията направо отдолу се изпотяват и навлажняват, при което панировката не остава леко хрупкава, а омеква.
*** след като се изпържат могат да се овалят веднага в захар, смесена с канела. Ароматни и с хрупкава сладка коричка са така :)
След 3-4 мин. се преместват в чиния, поръсват с пудра захар, или полива с мед или топинг.
Или сервират с ванилов сос.
О, това със сигурност е много вкусно и точно по мой вкус.
ОтговорИзтриванеИзглеждат много апетитно!
Поздравления за ароматната и ефектна рецепта :)
Лека и успешна седмица :)
Благодаря :)
ОтговорИзтриванеАко решиш да ги правиш, препоръчвам панировката с мая, по-пухкави стават с нея.
Но е въпрос на вкус, може другат ада ти хареса повече :D
И аз благодаря Пепи,
ОтговорИзтриванепанирани ябълки
са първите ми детски кулинарни "изяви".
Нямам спомен за типа панировка тогава,
но твоите ми харесват.
Успешна и хубава седмица, Диана
Пепи, много съблазнително и примамливо предложение. Обичам ябълки, канела, мед - едно чудесно съчетание на аромати и вкусове.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря, Диди! Който не е правил като малък, ще прави сега, нали :)
ОтговорИзтриванеТаня :) Радвам се да те видя тук, излезе най-после от прикритие :)
Хубава седмица и на вас!
Оооо,да ,но отдавна ! Обаче ми допадна идеята с ванилов сос !!! Така ще направя като им дойде редът ! :)
ОтговорИзтриванепробвай със соса, Славе, ще ти хареса!
Изтриване