2 януари 2010 г.
Пица от парено тесто
Продукти - тава с d=35 см.:
за пареното тесто:
продуктите са от толумбичките ми - с 4 яйца
за плънката:
150 гр гъби
150 гр в.п.филе
150 гр сварено пилешко месо
150 гр кашкавал
100 гр сирене
100 гр извара
100 гр топено сирене
100 гр обезкостени черни маслини
1 к л черен пипер
зелената част на връзка пресен лук
Приготвяне:
* Тестото се приготвя като за толумбичките като накрая му добавих още щипка сол
* Разделя се на две части.
* Взема се едната част с мокри ръце и се разстила тънко - не повече от 1см. върху хартия за печене (намаслена тава)
* По краищата се прави борд с шприц или "въженце" от 2/3 части от останалото тесто - не трябва да е дебело, за да може да се изпече.
* Изварата се поръсва на блата.
* Всички останали продукти се смесват (гъбите са предварително задушени в мв-та ) - нарязани на кубчета и поставят върху изварата. Зелените стръкове лук се нарязват ситно и поръсват отгоре.
* Отгоре се шприцоват ленти от последната 1/3 част останало тесто (стават много приятно хрупкави)
* Пече се в предварително загрята фурна до 250* за 5-6 мин., след което градусите се намалят до 150* до порозовяване на горната част на тестото (около 30 мин.).
* Изважда се с хартията от тавата и прехвърля в друга или голяма чиния за сервиране на пица, като хартията се хваща от двата края и с придърпване се изважда изпод готовата пица.
***С плънката може да се импровизира според желанието.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
аз нали съм нова, това не съм го виждала..Харесва ми !Това тесто е много хубаво по принцип.А правила ли си нещо такова, голямо, но сладко с това тесто?
ОтговорИзтриване