около 1кг картофи
2-3 моркова
100 мл зехтин или олио
сол на вкус
пащърнак (1 с.л. при мен нарязан и замразен)
ок. 800 мл вода
за "крутоните"
200гр бекон или свинско варено пушено както да е
8 филии хляб
100 гр масло
1/2 връзка копър
1 ч л чесън на прах
Приготвяне:
* Картофите се белят и цели поставят в студена вода, заедно с морковите и пащърнака и посоляват на вкус.
* Варят се ок. 30 мин. /трябва да са омекнали/; изваждат се 4 картофа, в тендежерата се прибавя зехтина и оставя да поври още 10 мин.
* Пасира се супата до разбиване на всички зеленчуци.
* Извадените картофи се нарязват на кубчета.
* Поставят се в загрятото масло в широк тиган и се запържат до зачервяване.
* Изваждат се с решетъчна лъжица в купа.
* В същата мазнина се поставят нарязаните на кубчета филии хляб, поръсват се с чесъна на прах и запържват, като се разбъркват непрекъснато.
* След 3-4 мин. се прибавя бекона/филето и разбъкват още 1-2 мин. с него.
* Изваждат се при картофите, разбъркват и поръсват със ситно нарязания копър (отделя се малко) .
* Сервива се, като в супата се поставят 3-4 лъж. от хапките и поръсва с отделения копър
Брей! С една супа какво направи! Страхотна си :-))
ОтговорИзтриванеВсичко е заради "крутончетата" от бекон и картофи - много са вкусни така :)
ОтговорИзтриванеи :) благодаря ти.
Хубава и спорна седмица на теб!