Палачинка е образно казано. От кръглата и форма. Макар точно днес да са леко оръфани
С няколко думи - мързеливия вариант на кашкавал пане - бързо, чисто и вкусно. И не толкова мазно, защото за две такива отиват само 2 лъжички олио.
Продукти за 2 палачинки (2 порции е) :
300гр кашкавал
3 яйца
1 пълна с л брашно
1 с л олио
2 х 1 ч л олио за тигана (d ок. 22см)
Приготвяне:
* Кашкавала се настъргва на едро ренде.
* Смесват се с яйцата, олиото и брашното
* В загрят тиган се сипва олиото, изчаква да загрее добре и изсипва половината от сместа.
* Разстила се по цялата дъно т с шпатула - става тънко почти като палачинка.
* Оставя се да се изпържи добре - вижда се зачервяването по краищата отдолу - около 2 мин.
***Тук идва момента, когато трябва да се обърне. Тя е тъничка и ако се подхване отдолу, кашкавала се разтегля и не може да се обърне. Затова съм хванала този простичък и лесен начин:
* Изсипва се с приплъзване в чиния и обръща /захлупва/ обратно в тигана, за да се изпържи пак до зачервяване и от другата страна.
* Така и с втората палачинка и всяка следваща, ако има такива.
* Ако някой не иска да е хрупкава, а мека, може да си я навие на руло или сгъне, но точно в хрупкавата фина коричка е чара и.
Грабна ме :)))
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда кашкавалената палачинка, а и малкият със сигурност много ще я хареса.
Спокойна и "хрупкава" вечер :)
хе-хе, то си беше "хрупкав обяд" :)
ОтговорИзтриванеДори и да изстине е чудесна за хапване, моята госпожица ги яде всякак - топли, стедин, по всяко време :)
Ще се радвам, ако ви хареса и на вас!
А,Пепи,това е чудно нещо.Много ми допадна и на мен.А на хайванчето ще му хареса още повече...вкусноооооо!!!
ОтговорИзтриванеЙоли, ама ти сефте ли я виждаш ???
ОтговорИзтриванеЕ, няма само моите хайвани да харесват твоите джобове :Р:Р Имам да ти връщам :D
Уау, след като като го направих, определено заявявам,че това е възможно най-перфектният вариант за кашкавал на тиган.
ОтговорИзтриванеМдаа, така е 😀
Изтриване