2 януари 2010 г.
Лучени кръгчета
Обожавам ги. Когато ходя по заведения, си ги поръчвам. Ама някъде отказват да ги правят . Има и полуфабрикат, замразени, продават в Метро, но те пък почти не ухаят на лук
Правя и в къщи. Ивичките лук са тънки, та голямо цапане с тази паста Патафри пада. Да му се отяде на човек. Затова от петък ги замислих по-мързеливи. И съм доволна от резултата .
Продукти за 2 порции:
2 големи глави лук
1 малка връзка магданоз
1 к л сол /на вкус/
2 белтъка /или 1 яйце ХL/
6 равни с.л. брашно
олио за пържене /маслена баня/
Приготвяне:
* Лукът се почиства, нарязва на 4 и поставя в купа заедно с магданоза, солта и белтъците.
* Пасира се /или с блендер/ до хомогенна смес.
* Прибавя се брашното и разбърква с лъжица.
* С помощта на такъв уред , показан ни от sladka hapka за казанлъшки понички се шприцоват в съда с олиото и пържат до порозовяване от двете страни.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят /не поемат почти никаква мазнина/
***Ако нямате този уред, стават и с шприц с кръгъл накрайник, колкото една или две стотинки, просто не са кръгчета, но пък са достатъчно вкусни.
***Лукът вътре не е хрупкав, а поне за мен и не толкова натъртващ на лук
***Може да се сложат други сухи подправки, но миризмата на лук и магданоз според мен е напълно достатъчна
Опитайте
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар