Или мини банички, много хрупкави и зеленички
Продукти:
1 пакет фини кори за баница - 400 г
7-8 с л олио
250 г сирене
100 г извара
1 ч.ч. от 250мл замразен спанак (или пресен, но бланширан и отцеден - това количество)
Приготвяне:
* Сиренето, изварата и спанака се намачкват и смесват добре.
* Вземат се 2 кори.
* Едната се намазва с олиото и покрива с втората.
* По цялата ширина на корите се поставя ивица от плънката, дебела колкото кутре и завива корите наполовина.
* Поставя се още толкова плънка и завива докрай.
* Режат се с остър нож на 3-4 броя - дължина на пуричката по желание
* Поставят се със завитата част отдолу.
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200* за около 15 мин (до порозовяване)
* Не се завиват - хрупкави са вкусни
По желание може да се намажат отгоре с разбито яйце, но и така имат хубав загар.
Прекрасни - хрупкави и със спанак :))Хубава вечер от мен:)
ОтговорИзтриванеЛесно и вкусно!Благодаряи лека вечер от мен:):)
ОтговорИзтриванеПепи,
ОтговорИзтриванеправя подобни, но са различни.
Твоите ми харесват много-
обичам хрупкави,
а и сирене,извара и спанак...
Поздрав, Диана
Диди, за тестените изделия май имаме доста общи вкусотии :) Ще видя твоите, Жул не ги харесва тези със спанака, та може да и разнообразя тези дни.
ОтговорИзтриванеДани, Ruta, благодаря ви!
Поздрави и от мен и хубава неделя :)
Пепи, днес похапнахме тези вкусни пурички.
ОтговорИзтриванеХаресаха се много!
Поздрави :))
Ейййй, много се радвам, че ви харесаха, Дани!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
ПП: И аз извадих спанак за утре, но най-вероятно бутерки ще спретна, малкото чаве предпочита бутерките.